Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Sklad kmetijskih zemljišč / najem zemlje

crtj-admin
Site Admin

Sklad kmetijskih zemljišč / najem zemlje

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
arena

Odgovor Napisal/-a arena »

Premaknjeno iz teme "December - vrt brez prekopavanja" -zuf.

Lepe so tvoje grede. Jaz sem letos kar zanemarila vrt. Lastnik parcele mi je sitnaril. Sedaj dobim novo parcelo veliko 1400 kvadratnih metrov od Sklada kmetijski zemljišč.
Ta način brez prekopavanja mi je kar všeč. Spomladi začnem zbirati material za tako gredo.
JR Design

Odgovor Napisal/-a JR Design »

Blagor tebi Arena, da lahko dobiš zemljo od Sklada kmetijskih zemljišč. Ko sem jaz spraševal za najem zemlje v moji okolici, bi lahko dobil samo rob gramozne jame, ki je bil praktično brez rodovitnega sloja zemlje. No, mogoče bi bilo drugače , če bi imel kakšne veze (govorim za moj primer)._________________Narava je vsemogočna!
arena

Pisala sem na sklad in so mi poslali seznam parcel, ki jih lahko najameš na našem koncu. Na PISO sem pogledala lego parcel. Šla sem na območno izpostavo in zaprosila za najem. Na voljo sem imela dve parceli. Ena je bila zelo zaraščena, druga pa na ravnini blizu Soče. Odločila sem se za parcelo ob Soči na lepem delu s pogledom na Krn.
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

arena, kakšni pa so pogoji za najem ?_________________
arena

Pogoj je, da zemljo obdeluješ in plačaš najemnino. (za mojo parcelo 20€ na leto). Prednost pri najemu imajo kmetje, če se prijavijo. Ponavadi ni velikega zanimanja.
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Da ni velikega zanimanja. Pri nas gre zemla od sklada tak hitro da sploh nemorem povedat kak hitro. Kmeti poberemo vsak kos zemle sam da jo dobimo._________________LP seba993
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Moja parcela pa je na razpolago. Rad bi našel nekoga, ki bi jo prevzel. Mogoče se bo pa kdo našel preko tega foruma (lokacija Koper).
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Od sklada je na voljo največ na obali in posočju.
tinko, upam, da najdeš koga, bom še jaz malo povprašal.
Daniel R

Odgovor Napisal/-a Daniel R »

Kakšna je pa kaj šansa da dobiš zemljo od Sklada v okolici Ljubljane če nisi kmet?_________________Iščem zanimive sadne vrste...
Odgovori