Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

cena gnoja

crtj-admin
Site Admin

cena gnoja

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
froggy

Odgovor Napisal/-a froggy »

Zdej pa ne vem več, al jaz več nimam nekega realnega odnosa do denarja, al je mojemu dobavitelju gnoja uspelo me sjepat. Pa kolk je hudiča vreden nestaran voz (cca 2,5 m3) gnoja. Pripeljan 2 km direkt iz štale in stresen na moj vrt. Hvala že vnaprej.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

V današnjem denarju ne vem, vem pa, da sem več kot 10 let nazaj dobila podobno količino gnoja, pripeljano 1 km daleč in sem fajn debelo pogledala, ko mi je kmet povedal, koliko stane. Pa še naj bi bila cena zame posebej ugodna. V glavnem, po tistem ga nisem nikoli več kupila. Očitno se držijo reka: gnoj je zlato Wink Laughing Laughing
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Jeseni sem jaz dala za cca 2 m2 hlevskega gnoja 20 evrov. Nimam pojma ali je veliko ali malo. Brez prevoza, ker smo ga kar sami pripeljali.
Bo tudi mene zanimalo, ali je to realna cena ali ne. Takrat nisem pretirano raziskovala.
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Mislim da sem predlanii plačal avomobilsko prikolico s prevozom v dolino 20€.
So rekli sosedje da sem ga dobil krepko pod ceno._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Uporabniški avatar
Peter

Odgovor Napisal/-a Peter »

6 ali 7 let nazaj, ko sem nazadnje kupil gnoj(hlevski goveji) sem dal za 6 m3 z nakladanjem in s prevozom iz Kozine v Koper(Markovec) 160€. Gnoj je bil po 20€ ostalo prevoz.
Zdaj dobim zastonj konjskega. Nakladam sam in prevoz je v moji režiji.

Moj pokojni nono Drago je vedno pravil, da je bila cena kubika gnoja enaka ceni vreče umetnega. Se mi zdi, da so stare najlon vreče držale 20kg umetnega NPK.

L.p.
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Muha, mogoče je bila cena gnoja skupaj z embalažo. Wink Ga pa vprašaš če je še traktor in prikolica v ceni.
Pa cena ni glih problem, ampak kaj ti pripeljejo. Lahko dobiš poscan nastil, ki ima večino žaganja in vmes nekaj karavjakov, če pa kmeta poznaš,...
papasmrk

Odgovor Napisal/-a papasmrk »

Jaz sem dobil cca 3 kubike za 20€, v bistvu sem plačal samo prevoz (konjski gnoj).
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Zanimivo, da je konjski gnoj cenejši. Za vrt pa najbrž nič slabši ali še celo boljši? Tega sem nedavno dobila dostavljenega na dom za "bohlonaj" (strošek poti sem potem povrnila po drugih poteh). Meni osebno je bolj všeč, kot goveji, pri katerem, kot piše babaco, lahko dobiš hudo pacarijo. Marsikje večino govejih iztrebkov enostavno z vodo splaknejo v gnojevko.
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Pri konjskem gnoju je problem da lahko na vrt dobiš tudi marsikakšno seme, ker konji jejo tudi take rastline ki ji govedo ne poje.Nekatere od teh raslin so zajedavke in se jih pol ne rešiš, tudi če odstraniš zemljo še zmeraj ostanejo na vrtu.
Odgovori