Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
cena gnoja
-
- Site Admin
cena gnoja
(Prenos iz arhiva)
V današnjem denarju ne vem, vem pa, da sem več kot 10 let nazaj dobila podobno količino gnoja, pripeljano 1 km daleč in sem fajn debelo pogledala, ko mi je kmet povedal, koliko stane. Pa še naj bi bila cena zame posebej ugodna. V glavnem, po tistem ga nisem nikoli več kupila. Očitno se držijo reka: gnoj je zlato
6 ali 7 let nazaj, ko sem nazadnje kupil gnoj(hlevski goveji) sem dal za 6 m3 z nakladanjem in s prevozom iz Kozine v Koper(Markovec) 160€. Gnoj je bil po 20€ ostalo prevoz.
Zdaj dobim zastonj konjskega. Nakladam sam in prevoz je v moji režiji.
Moj pokojni nono Drago je vedno pravil, da je bila cena kubika gnoja enaka ceni vreče umetnega. Se mi zdi, da so stare najlon vreče držale 20kg umetnega NPK.
L.p.
Zdaj dobim zastonj konjskega. Nakladam sam in prevoz je v moji režiji.
Moj pokojni nono Drago je vedno pravil, da je bila cena kubika gnoja enaka ceni vreče umetnega. Se mi zdi, da so stare najlon vreče držale 20kg umetnega NPK.
L.p.
Zanimivo, da je konjski gnoj cenejši. Za vrt pa najbrž nič slabši ali še celo boljši? Tega sem nedavno dobila dostavljenega na dom za "bohlonaj" (strošek poti sem potem povrnila po drugih poteh). Meni osebno je bolj všeč, kot goveji, pri katerem, kot piše babaco, lahko dobiš hudo pacarijo. Marsikje večino govejih iztrebkov enostavno z vodo splaknejo v gnojevko.
-