Paradižnik Aussie
-
- Site Admin
- Prispevkov: 10774
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Paradižnik Aussie
(Prenos iz arhiva)
-
- Prispevkov: 4662
- Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am
- Kraj: Ljubljana
Paradižnik Aussie
Stara avstralska sorta. Rdeče do roza barve, različno ga opisujejo, največkrat je rdeč.
Teža plodov 450 do 900g (1 to 2 lb), mesnati. Zelo roden.
Listi so paradižnikovi, višina, različni podatki, največkrat napišejo do dobra dva metra (7 feet).
![](https://i.ibb.co/Rvdzx1S/016-5.jpg)
Že cel teden ga čakam, da dozori, bolj počasne narave je
Še dan, dva počakam, potem tudi malo več napišem o njemu._________________mfranc
Stara avstralska sorta. Rdeče do roza barve, različno ga opisujejo, največkrat je rdeč.
Teža plodov 450 do 900g (1 to 2 lb), mesnati. Zelo roden.
Listi so paradižnikovi, višina, različni podatki, največkrat napišejo do dobra dva metra (7 feet).
![](https://i.ibb.co/Rvdzx1S/016-5.jpg)
Že cel teden ga čakam, da dozori, bolj počasne narave je
![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
Še dan, dva počakam, potem tudi malo več napišem o njemu._________________mfranc
-
- Prispevkov: 4662
- Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am
- Kraj: Ljubljana
Medtem, ko čakam da prvi plod dozori, ga je skoraj dohitel drugi. Pa tretji se začenja barvati
![001-3](https://i.ibb.co/Scbg7Rb/001-3.jpg)
Nakar me žena, ki je dopoldan vkuhavala paradižnike, vprašala če je še kje kakšen zrel, da ga da zraven.
Tale prvček je še vedno na otip trd, pretrd, vendar sem ga odrezal
.
![005-2](https://i.ibb.co/j3DCYVt/005-2.jpg)
![008-3](https://i.ibb.co/0GT3HCN/008-3.jpg)
770g, izgleda, da bo dober tudi za kakšno pitanje
. Pa čisto brez razpok in drugih težav, čeprav raste skupaj z problematičnimi sortami.
Je pa še vedno pretrd, ker pa še raznih šekastih ne uspemo pojesti v solatah, bo šel v vkuhavanje. Baje je tudi za ta namen zelo primeren; z malo semena in mesnat.
Še nekaj dni ga pustim da se omehča, potem gre pod nož._________________mfranc
![001-3](https://i.ibb.co/Scbg7Rb/001-3.jpg)
Nakar me žena, ki je dopoldan vkuhavala paradižnike, vprašala če je še kje kakšen zrel, da ga da zraven.
Tale prvček je še vedno na otip trd, pretrd, vendar sem ga odrezal
![Embarassed](images/smiles/icon_redface.gif)
![005-2](https://i.ibb.co/j3DCYVt/005-2.jpg)
![008-3](https://i.ibb.co/0GT3HCN/008-3.jpg)
770g, izgleda, da bo dober tudi za kakšno pitanje
![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
Je pa še vedno pretrd, ker pa še raznih šekastih ne uspemo pojesti v solatah, bo šel v vkuhavanje. Baje je tudi za ta namen zelo primeren; z malo semena in mesnat.
Še nekaj dni ga pustim da se omehča, potem gre pod nož._________________mfranc