Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paradižnik Aussie
-
- Site Admin
- Prispevkov: 5392
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Paradižnik Aussie
(Prenos iz arhiva)
Paradižnik Aussie
Stara avstralska sorta. Rdeče do roza barve, različno ga opisujejo, največkrat je rdeč.
Teža plodov 450 do 900g (1 to 2 lb), mesnati. Zelo roden.
Listi so paradižnikovi, višina, različni podatki, največkrat napišejo do dobra dva metra (7 feet).
Že cel teden ga čakam, da dozori, bolj počasne narave je
Še dan, dva počakam, potem tudi malo več napišem o njemu._________________mfranc
Stara avstralska sorta. Rdeče do roza barve, različno ga opisujejo, največkrat je rdeč.
Teža plodov 450 do 900g (1 to 2 lb), mesnati. Zelo roden.
Listi so paradižnikovi, višina, različni podatki, največkrat napišejo do dobra dva metra (7 feet).
Že cel teden ga čakam, da dozori, bolj počasne narave je
Še dan, dva počakam, potem tudi malo več napišem o njemu._________________mfranc
Medtem, ko čakam da prvi plod dozori, ga je skoraj dohitel drugi. Pa tretji se začenja barvati
Nakar me žena, ki je dopoldan vkuhavala paradižnike, vprašala če je še kje kakšen zrel, da ga da zraven.
Tale prvček je še vedno na otip trd, pretrd, vendar sem ga odrezal .
770g, izgleda, da bo dober tudi za kakšno pitanje . Pa čisto brez razpok in drugih težav, čeprav raste skupaj z problematičnimi sortami.
Je pa še vedno pretrd, ker pa še raznih šekastih ne uspemo pojesti v solatah, bo šel v vkuhavanje. Baje je tudi za ta namen zelo primeren; z malo semena in mesnat.
Še nekaj dni ga pustim da se omehča, potem gre pod nož._________________mfranc
Nakar me žena, ki je dopoldan vkuhavala paradižnike, vprašala če je še kje kakšen zrel, da ga da zraven.
Tale prvček je še vedno na otip trd, pretrd, vendar sem ga odrezal .
770g, izgleda, da bo dober tudi za kakšno pitanje . Pa čisto brez razpok in drugih težav, čeprav raste skupaj z problematičnimi sortami.
Je pa še vedno pretrd, ker pa še raznih šekastih ne uspemo pojesti v solatah, bo šel v vkuhavanje. Baje je tudi za ta namen zelo primeren; z malo semena in mesnat.
Še nekaj dni ga pustim da se omehča, potem gre pod nož._________________mfranc