Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
FIŽOL št.16 brbr VISOK
-
- Site Admin
- Prispevkov: 5392
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
FIŽOL št.16 brbr VISOK
(Prenos iz arhiva)
16.
Če ga kdo prepozna, naj, prosim, pove njegovo ime.
Višina: preklar, v= zelo visok
Cvetovi:
Belorumeni
Stroki:
rumeni, ploščati, svilen otip, 14cm, kasneje rumeni z rdečimi progami
Semena/zrnje:
Zrna podolgovata. Hrbet bele barve, predel trebuha pa homogene sive barve. Na belem delu prisotne posamezne drobne sive pike. V 100g= cca 180zrn.
Uporaba v kulinariki:
- Stročje: zelo mehak/maslen, brez nitk, zelo primeren za stročje
- Zrnje:
o Čas kuhanja: s prednamakanjem čez noč se kuha cca kuha 30min, se ne razkuha. Zrnje ostane lisasto – sive lise spremenijo barvo v svetlo rjavo.
o Meso kremasto, lupina tenka
o Okus zelo dober
Mislim, da je fižol odličen tako za stročje, kot za zrnje.
Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 6 fotografij
Zrastel čez plastično preklo. Bil bogato obložen. Bolj zgoden fižol. Od visokih sort se je lansko leto najbolje odrezal. Nekaj zrn na voljo._________________naredimo svet lepšiNazadnje urejal/a brbr 24 Mar 2014 16:35; skupaj popravljeno 1 krat
Če ga kdo prepozna, naj, prosim, pove njegovo ime.
Višina: preklar, v= zelo visok
Cvetovi:
Belorumeni
Stroki:
rumeni, ploščati, svilen otip, 14cm, kasneje rumeni z rdečimi progami
Semena/zrnje:
Zrna podolgovata. Hrbet bele barve, predel trebuha pa homogene sive barve. Na belem delu prisotne posamezne drobne sive pike. V 100g= cca 180zrn.
Uporaba v kulinariki:
- Stročje: zelo mehak/maslen, brez nitk, zelo primeren za stročje
- Zrnje:
o Čas kuhanja: s prednamakanjem čez noč se kuha cca kuha 30min, se ne razkuha. Zrnje ostane lisasto – sive lise spremenijo barvo v svetlo rjavo.
o Meso kremasto, lupina tenka
o Okus zelo dober
Mislim, da je fižol odličen tako za stročje, kot za zrnje.
Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 6 fotografij
Zrastel čez plastično preklo. Bil bogato obložen. Bolj zgoden fižol. Od visokih sort se je lansko leto najbolje odrezal. Nekaj zrn na voljo._________________naredimo svet lepšiNazadnje urejal/a brbr 24 Mar 2014 16:35; skupaj popravljeno 1 krat
Živa, hvala za prispevek k spoznavanju tega fižola. Jaz sem ga v prvi vrsti želela imet, ker mi je zrnje zelo všeč (kot ene majhne kravice )). Stroki so zelo dobri, zrnje pa tudi, če te prav razumem. Upam, da bomo ob koncu leta lahko z gotovostjo napisali kaj več.
Orhy, ga dobiš._________________naredimo svet lepši
Orhy, ga dobiš._________________naredimo svet lepši
Tale fižolček je pa res dober... Posajen 9.5. 2014 je začel cveteti 4.7. Danes sem pobrala nekaj mladih strokov (drugače so rastline polne strokov. Veliko se jih že polni z zrni), da ponovno preverim primernost za stročje.
Sem absolutno navdušena nad njegovo kvaliteto . Pri čiščenju je popolnoma brez nitk. Po 15min kuhanja sem preverila, ali je že kuhan in ugotovila, da sem ga kuhala predolgo, je bil že razkuhan. Mislim, da bi zadostovalo 5-10min. (Za primerjavo: za njim sem kuhala eno drugo sorto 25min, da je bil fižol kuhan a še čvrst.). Fižol je maslen, dobrega okusa. Tako mislim, da je ta fižol za stročje med najboljšimi rumenimi v moji zbirki.
Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha_________________naredimo svet lepši
Sem absolutno navdušena nad njegovo kvaliteto . Pri čiščenju je popolnoma brez nitk. Po 15min kuhanja sem preverila, ali je že kuhan in ugotovila, da sem ga kuhala predolgo, je bil že razkuhan. Mislim, da bi zadostovalo 5-10min. (Za primerjavo: za njim sem kuhala eno drugo sorto 25min, da je bil fižol kuhan a še čvrst.). Fižol je maslen, dobrega okusa. Tako mislim, da je ta fižol za stročje med najboljšimi rumenimi v moji zbirki.
Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha_________________naredimo svet lepši
-
- Prispevkov: 928
- Pridružen: Ne Jun 30, 2013 2:00 am