Štručke s sirom in semeni iz srečanja v Sinji gorici

Odgovori
crtj-admin
Site Admin
Prispevkov: 10774
Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm

Štručke s sirom in semeni iz srečanja v Sinji gorici

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Prispevkov: 17579
Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Preračunano na pol kg moke - mesenje in vzahajanjev kruhomatu
POTREBEN ČAS: do 3 ure (1,5 ure mesenje in vzhajanje, 15 minut za delo, 20 - 30 za ponovno vzhajanje, 10 minut za delo, 12 minut peka, 5 minut ohlajanje)




500 g moke tip 400 ali 500
300 ml vode
30 ml olja
2 dag svežega kvasa
sol , na uč - čajno žličko ali malo več

----
mešana semena - na pamet - kakšnih 10 dag bi moralo biti dovolj
ribani sir za pico - enako - najbrž tudi kakih 10 dag

----

Vzhajano testo razvaljam v čimbolj podolgovato obliko. Prerežem po sredini. Vsako polovico pričnem zavijati kot potico. Če pride klobasa predebela, jo še malo raztegnem.
Razrežem na poljubno dolge štručke.
Dam v pekač na peki papir.
Vzhajam še kake pol ure - da je na pogled lepo vzhajano.
Premažem z mlekom
Potresem s semeni
Popršim z mlekom, (kar z roko, ker se semena čopiča rada primejo )
Potresem s sirom
Dam v pečico, segreto na 250 °C, na srednje vodilo - na program ventilator.
Pečem 12 minut. Preverim, če izgleda dovolj zapečeno.
Ugasnem pečico in pustim v njej še od 5 - 10 minut.
Vzamem iz pečice in s peki papirjem preložim na rešetko. Če se štručke ne tiščijo ravno ene druge, lahko mirno pustite, da se ohladijo kar na pekaču.



Opombe:
-moka in voda: včasih je moka bolj ali manj suha. Testo mora biti mehko in elastično na otip. Po potrebi dodati ali moko ali vodo.
-mesenje: kruhomat ali MUM ali električni mikser s kavlji za testo.

- peka: če nimate ventilatorske pečice, dodajte sir šele 5 minut pred koncem peke, drugače se rad zažge.
- vročina: 250 °C poskrbi, da ostane testo sočno in je hitro pečeno. Če je nižja, je treba peko podaljšati, kar ima za posledico nekoliko bolj izsušeno testo.
- vse ostalo variacije po lastni želji, s tem, da bo tudi rezultat gotovo drugačen. Lahko, da bo še bolj po vašem okusu.
metuljc
Prispevkov: 9546
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Hvala za recept. Res so bile dobre. Kličejo po še (kdaj).
Odgovori