Pistacijev kolač
-
- Site Admin
- Prispevkov: 10774
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Pistacijev kolač
(Prenos iz arhiva)
-
- Prispevkov: 95
- Pridružen: Če Jul 08, 2021 2:00 am
Ojla,
delim recept za pistacijev kolač z jogurtom, prepisan je iz kuharske knjige "Toplo priporočam".
240g masla
180g sladkorja
1.5 žlice cointreauja
1.5 žličke vanilijeve esence (jaz dam vanilin sladkor)
3 jajca
4 žlice čvrstega jogurta
1 olupljena pomaranča
100g pistacij (oluščenih, kar je cca 220g neoluščenih, če sproti kako pozobaš)
300g moke
1 žlička pecilnega praška
ščepec solli
1/2 žličke sode bikarbone
Maslo, ki naj obvezno prej nekaj časa odsedi na sobni temperaturi, penasto vmešamo s sladkorjem. Postopoma dodajamo še jajca in cointreau. V blenderju zmiksamo pistacije, pomarančo in jogurt. Moko zmešamo s soljo, sodo in pecilnim praškom.
V jajčno-masleno zmes nato postopoma dodajamo pistacijevo maso in suhe sestavine (moka). Temeljito premešamo, pečemo cca 40 minut na 175.Nazadnje urejal/a Beki 25 Apr 2024 08:36; skupaj popravljeno 1 krat
delim recept za pistacijev kolač z jogurtom, prepisan je iz kuharske knjige "Toplo priporočam".
240g masla
180g sladkorja
1.5 žlice cointreauja
1.5 žličke vanilijeve esence (jaz dam vanilin sladkor)
3 jajca
4 žlice čvrstega jogurta
1 olupljena pomaranča
100g pistacij (oluščenih, kar je cca 220g neoluščenih, če sproti kako pozobaš)
300g moke
1 žlička pecilnega praška
ščepec solli
1/2 žličke sode bikarbone
Maslo, ki naj obvezno prej nekaj časa odsedi na sobni temperaturi, penasto vmešamo s sladkorjem. Postopoma dodajamo še jajca in cointreau. V blenderju zmiksamo pistacije, pomarančo in jogurt. Moko zmešamo s soljo, sodo in pecilnim praškom.
V jajčno-masleno zmes nato postopoma dodajamo pistacijevo maso in suhe sestavine (moka). Temeljito premešamo, pečemo cca 40 minut na 175.Nazadnje urejal/a Beki 25 Apr 2024 08:36; skupaj popravljeno 1 krat
-
- Prispevkov: 95
- Pridružen: Če Jul 08, 2021 2:00 am
- Lpmami
- Prispevkov: 8592
- Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt: