Romeo

Odgovori
crtj-admin
Site Admin
Prispevkov: 10774
Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm

Romeo

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Ivčk
Prispevkov: 1620
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Indeterminanten, visok preko dva metra, zelo roden.
Paradižnikovo listje.

Tale velikan med pelati me je letos navdušil, raste pa pri sosedu v rastlinjaku (iz moje sadike). Vsi plodovi po vrsti so dolgi okrog 15cm in težji od 250g.


Plod je izredno mesnat in ima malo semen in gela. Stena je debela kar dober centimeter.


Okus presenetljivo dober, sploh za pelat in zaradi dejstva, da je dozorel pri meni na pultu, ker sem plod obrala, ko je šele začel menjati barvo iz zelene. Kako kompleksen bi bil okus šele, če bi plodovi dozoreli na soncu na sami rastlini...


Seveda je prvenstveno ta sorta namenjena za predelavo v mezgo, kar sem poskusila takoj, ko sem odstranila semena, saj smo danes jedli doma narejeno pico in sem si zaželela tudi doma narejeno omako. Ta me seveda ni razočarala, ker je bila gosta in kremasta in izredno okusna.
Paradižniki pa so primerni tudi za svežo uporabo, saj tudi pri polni zrelosti ne postanejo kašasti.
_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Nazadnje urejal/a Ivčk 04 Avg 2014 09:48; skupaj popravljeno 1 krat
instagram: @iva.grasa.ig
spletna stran: www.tomatojunkie.eu
bobolino
Prispevkov: 2342
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Kako pa si pripravila omakco?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Ivčk
Prispevkov: 1620
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Sem zraven omakice nalimala še slikico priprave.
Želela sem res domačo omakco, zato sem kockice paradižnika najprej podušila na malo olivnega olja, da so spustili vodo, nakar sem dodala tri narezane mlade čebulice in dva stroka česna ter šopek bazilike, vse domače seveda.
Ko je vsa voda izparela, sem vse skupaj še malo 'spekla', da je skoraj že začelo dišat po zažganem. To doda tako dimasto aromo. Dodala pikico soli in sladkorja in vse skupaj zmiksala. Voila!_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
instagram: @iva.grasa.ig
spletna stran: www.tomatojunkie.eu
bobolino
Prispevkov: 2342
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a bobolino »

hvala!

morda me premami kdaj kak pelat, meni se niso priljubili._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Ivčk
Prispevkov: 1620
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Ivčk je napisal/a:
Imam pa še en pelat, ki sem ga sicer lani že gojila, a mi ni uspelo pridelati več kot en plod zaradi pršice, zato sem imela zelo malo semen.
Letos je spet na vrsti in lepo dela, ena sadika pa raste v sosedovem rastlinjaku, kjer mu več kot ustreza klima. Garantiram, da takega velikana med pelati še niste videli. Upam, da bo semen dovolj Very Happy

Sorta Romeo, plodovi ogromni, en sam plod je večji od moje dlani, ko so prsti skupaj.
_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
instagram: @iva.grasa.ig
spletna stran: www.tomatojunkie.eu
Uporabniški avatar
Plamenka
Prispevkov: 9664
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Prvi Romei so že dozoreli. Ta je največji.

sqjam
Prispevkov: 117
Pridružen: Če Mar 06, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a sqjam »

Se toplo priporočam za semena te sorte Smile
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Prispevkov: 17579
Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Jaz tudi, prosim.
Uporabniški avatar
orhy
Prispevkov: 2455
Pridružen: Ne Jun 02, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a orhy »

Plamenka _________________
Slika
Odgovori