Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Romeo
-
- Site Admin
- Prispevkov: 5392
- Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm
Romeo
(Prenos iz arhiva)
Indeterminanten, visok preko dva metra, zelo roden.
Paradižnikovo listje.
Tale velikan med pelati me je letos navdušil, raste pa pri sosedu v rastlinjaku (iz moje sadike). Vsi plodovi po vrsti so dolgi okrog 15cm in težji od 250g.
Plod je izredno mesnat in ima malo semen in gela. Stena je debela kar dober centimeter.
Okus presenetljivo dober, sploh za pelat in zaradi dejstva, da je dozorel pri meni na pultu, ker sem plod obrala, ko je šele začel menjati barvo iz zelene. Kako kompleksen bi bil okus šele, če bi plodovi dozoreli na soncu na sami rastlini...
Seveda je prvenstveno ta sorta namenjena za predelavo v mezgo, kar sem poskusila takoj, ko sem odstranila semena, saj smo danes jedli doma narejeno pico in sem si zaželela tudi doma narejeno omako. Ta me seveda ni razočarala, ker je bila gosta in kremasta in izredno okusna.
Paradižniki pa so primerni tudi za svežo uporabo, saj tudi pri polni zrelosti ne postanejo kašasti.
_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6ANazadnje urejal/a Ivčk 04 Avg 2014 09:48; skupaj popravljeno 1 krat
Paradižnikovo listje.
Tale velikan med pelati me je letos navdušil, raste pa pri sosedu v rastlinjaku (iz moje sadike). Vsi plodovi po vrsti so dolgi okrog 15cm in težji od 250g.
Plod je izredno mesnat in ima malo semen in gela. Stena je debela kar dober centimeter.
Okus presenetljivo dober, sploh za pelat in zaradi dejstva, da je dozorel pri meni na pultu, ker sem plod obrala, ko je šele začel menjati barvo iz zelene. Kako kompleksen bi bil okus šele, če bi plodovi dozoreli na soncu na sami rastlini...
Seveda je prvenstveno ta sorta namenjena za predelavo v mezgo, kar sem poskusila takoj, ko sem odstranila semena, saj smo danes jedli doma narejeno pico in sem si zaželela tudi doma narejeno omako. Ta me seveda ni razočarala, ker je bila gosta in kremasta in izredno okusna.
Paradižniki pa so primerni tudi za svežo uporabo, saj tudi pri polni zrelosti ne postanejo kašasti.
_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6ANazadnje urejal/a Ivčk 04 Avg 2014 09:48; skupaj popravljeno 1 krat
Sem zraven omakice nalimala še slikico priprave.
Želela sem res domačo omakco, zato sem kockice paradižnika najprej podušila na malo olivnega olja, da so spustili vodo, nakar sem dodala tri narezane mlade čebulice in dva stroka česna ter šopek bazilike, vse domače seveda.
Ko je vsa voda izparela, sem vse skupaj še malo 'spekla', da je skoraj že začelo dišat po zažganem. To doda tako dimasto aromo. Dodala pikico soli in sladkorja in vse skupaj zmiksala. Voila!_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Želela sem res domačo omakco, zato sem kockice paradižnika najprej podušila na malo olivnega olja, da so spustili vodo, nakar sem dodala tri narezane mlade čebulice in dva stroka česna ter šopek bazilike, vse domače seveda.
Ko je vsa voda izparela, sem vse skupaj še malo 'spekla', da je skoraj že začelo dišat po zažganem. To doda tako dimasto aromo. Dodala pikico soli in sladkorja in vse skupaj zmiksala. Voila!_________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Ivčk je napisal/a: |
Imam pa še en pelat, ki sem ga sicer lani že gojila, a mi ni uspelo pridelati več kot en plod zaradi pršice, zato sem imela zelo malo semen. Letos je spet na vrsti in lepo dela, ena sadika pa raste v sosedovem rastlinjaku, kjer mu več kot ustreza klima. Garantiram, da takega velikana med pelati še niste videli. Upam, da bo semen dovolj Sorta Romeo, plodovi ogromni, en sam plod je večji od moje dlani, ko so prsti skupaj. |
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A