Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Česen 2014
Letošnji pridelek česna. Glede na to, da sem ga jeseni vtaknil v zemljo kar tako, kar sem ga imel v hladilniku, se je lepo izkazal.
Skrajno desno spodaj je tudi ena izmed petih glav česna, ki so zrasle iz petih strokov (desno zgoraj). Ostali štirje še rastejo zaradi "semenjenja" cvetov.
Tale "orjak" nima nobenih zarodnih čebulčkov v zemlji - zato sklepam da bo seme iz cvetov plodno.
Skrajno desno spodaj je tudi ena izmed petih glav česna, ki so zrasle iz petih strokov (desno zgoraj). Ostali štirje še rastejo zaradi "semenjenja" cvetov.
Tale "orjak" nima nobenih zarodnih čebulčkov v zemlji - zato sklepam da bo seme iz cvetov plodno.
Uau, rukola! Če je tale orjak običajni česen, potem bi seme moralo dozoreti. Saj boš kmalu videl. Javi prosim, ker me zelo zanima. Zarodni čebulčki pri velikostročnem česu se pa dostikrat odtrgajo pri puljenju, še sploh, če je česen malce prezorel. Tudi z mojim letos nisem nobenega potegnila iz zemlje. Prvi pokazatelj bo torej morebitno seme, drugi pa, če boš na istem mestu, kjer si ga spulil, čez dve leti opazil nove česnove mladičke.
rukola je napisal/a: |
Kakšni so bili pa pri tvojem česnu? |
Ho, ho, kakšni lepi pridelki. Čestitke.... Se je sekcija česnoljubcev v zadnjem letu precej okrepila se mi zdi, tako bomo tudi o česnu in njegovih različicah kmalu vedeli kaj več in se potem lažje odločali, katerega bomo povabili v naše vrtove in na naše krožnike _________________naredimo svet lepši
Ivčk mi je dala česen iz Amerike, ki sem ga jeseni posadila kot zimskega. Vsa zrna so dala plod, glavice česna so manjše celo od letnega česna, okus pa je noro oster, mnogo bolj kot pri zimskem česnu.
Northern white - ga je manj, več je sorte Chesnok red. Malo ga bom še razmnožila, nekaj ga Ivčk vrnem, par zrn pa prinesem na srečanje.
_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Northern white - ga je manj, več je sorte Chesnok red. Malo ga bom še razmnožila, nekaj ga Ivčk vrnem, par zrn pa prinesem na srečanje.
_________________Živeti na podeželju je najlepše!