HOKAIDO UCHIKI KURI - Cucurbita maxima

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Uberi srednjo pot, ker lahko hitro pride plesen, pa boš brez njih. Ko jih boš, ko bodo oranžne in se jim bo pecelj malo sušil, odrezala, jih pusti na suhem mestu na soncu, občasno obrni, da si utrdijo lupino. Se dosti boilje skladiščijo, buč pa potem ne lupiš.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Hvala, metuljc! Sem tudi sama razmišljala v tej smeri Smile . Sproti bom porabila te, ki se mi debelijo na žičnati ograji in me skrbi, da jo bodo počasi podrle Rolling Eyes . Tiste, ki so lepo varno na tleh, bom začela pa puščati.

Kdaj se pa pričakuje, da jim oleseni pecelj? Najbrž butasto vprašanje - ampak a gre to po nekem času od njihovega nastanka in zrelostjo tiste konkretne buče, ali je povezano z jesenjo in splošnim odmiranjem rastline? Embarassed_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
metuljc

Ko postane buča lepo oranžna in postaja pecelj malo drugačen, ne več povsem zelen, bi rekla malo na pamet. Takšno bi jaz že mirno pobrala in jo dala na zorenje.
Joj, kako ti zavidam (pa privoščim tudi, seveda) tako bogastvo teh buč. Pri nas je letos ena žalost z njimi.
copatka

Še enkrat hvala! Če prideš kaj naokoli, jih dobiš Wink . Jih vsa moja žlahta dobiva od mene Laughing .

V prvem odgovoru si omenjala plesen - ob natančnem pregledu listov bi rekla, da jo že imam Confused . Naj liste, na katerih sem jo opazila, odstranim? Je bolj na starih listih. Pa kakšen žajbljev čaj jim najbrž tudi ne bi škodil, ne?_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Ja plesen se je pojavila tudi pri meni. Klinc jo gleda! Twisted Evil_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
copatka

In kako se spopadaš z njo, pajo? Kar prepustiš usodi? Wink_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

copatka je napisal/a:
In kako se spopadaš z njo, pajo? Kar prepustiš usodi? Wink

Ne postopoma bom pobral bučke in obolele liste. Kaj več niti ne vem._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Sodino škropivo preverjeno deluje proti pepelasti plesni! Škropi se na tri dni, dokler se plesen ne ustavi..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
instagram: @iva.grasa.ig
spletna stran: www.tomatojunkie.eu
copatka

Hvala, Ivčk! Pa bolnih listov ni treba odstranjevati?_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
metuljc

Pa buče tako ali tako naprej rastejo, četudi so stari listi že plesnivi. Hvala za ponudbo, ti kar pridno spravljaj buče, morda se na jesen res oglasim. Wink v tvojih lepih krajih (ko me bo pot vodila v Braslovče v mlin, recimo, pa jo malo podaljšam).
Odgovori