muha je napisal/a: |
Velikih s hiško je še vedno več kot dovolj, samo letos sem jih vrnila v gozd 50 komadov - naj tam delajo škodo gobarjem . |
Ti, ti, ti, porednica _________________Živeti na podeželju je najlepše!
venus je napisal/a: |
1. Jaz sem nekje slisala, da so jih umetno naselili na Koroskem v Avstriji v neko jezero. Tam naj bi jim ocistili vodo v kateri je bilo ogromno alg. Tam so se prevec namnozili in razsirili. Potem smo jih pa veselo okoli raznosili z sadikami. 2. Pravijo, da pri nas nimajo naravnega sovraznika. Naj povejo kdo jim je naravni sovraznik. Ga bomo uvozili. Ce ze vse drugo uvazamo. |
muha je napisal/a: |
Je pa včeraj Pušenjakova kar precej ustrelila mimo, ko je ugotavljala, da morda rdeči lazarji zatirajo razvoj velikih polžev s hišico. Pri meni lahko potrdim, da to ne drži. Velikih s hiško je še vedno več kot dovolj, samo letos sem jih vrnila v gozd 50 komadov - naj tam delajo škodo gobarjem . |
metuljc je napisal/a: |
Res bi bilo lepo, če bi besedno zvezeo "naravni sovražnik" zamenjali s strokovno korektno "plenilec", kar je lep slovenski izraz za strokovni termin predator. Ker, to je janso, da čustev, kot je sovraštvo, med vrstami v naravi ni. |