Čili 2014
-
- Prispevkov: 525
- Pridružen: Po Maj 05, 2014 2:00 am
- Plamenka
- Prispevkov: 9797
- Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
- Kraj: Ljubljana
Včeraj sem spet obirala čilije in naredila 3 različne omakce. Najbolj pekoča je prva, bela, iz White Habanerov. Čisto malo sem jo poskusila, pa me je skoraj zadušilo. Mogoče bo hladna manj pekla. Druga, oranžna, je iz oranžnih Habanerov, tretja pa iz mešanice rdečih plodov Scarlet Lantern, Numex Twilight, Tabasco, Jamaican Red.


Nekaj čilijev sem spet posušila. Poleg Malaquetas in Piripiri se lepo oz. hitro posušita tudi Tabasco in Pimenta da Neyde.


Nekaj čilijev sem spet posušila. Poleg Malaquetas in Piripiri se lepo oz. hitro posušita tudi Tabasco in Pimenta da Neyde.
- Plamenka
- Prispevkov: 9797
- Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
- Kraj: Ljubljana
-
- Prispevkov: 4689
- Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am
- Kraj: Ljubljana
Plamenka, tudi dobro skrbiš za gretje
.
Saj poznaš tisto: za soncem greje najceneje ...

Pimenta si posušila; torej že veš kaj boš z njim? Meni še vedno ni zrastel k srcu, huh, še vedno ne vem kaj bi z njim
. Verjetno ga bom tudi sušil.
Smo pa danes vložili eno gajbo Wax-a, za začimbo sem v vsak kozarec dal pest Ring of Fire; tako da ne bo samo kvantiteta
.
LP_________________mfranc

Saj poznaš tisto: za soncem greje najceneje ...



Pimenta si posušila; torej že veš kaj boš z njim? Meni še vedno ni zrastel k srcu, huh, še vedno ne vem kaj bi z njim

Smo pa danes vložili eno gajbo Wax-a, za začimbo sem v vsak kozarec dal pest Ring of Fire; tako da ne bo samo kvantiteta

LP_________________mfranc