Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2014

pajo
Prispevkov: 1799
Pridružen: To Jan 14, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a pajo »

Super hvala se oglasim z kako omakico._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
JANEZ L
Prispevkov: 180
Pridružen: Sr Apr 16, 2014 2:00 am

Odgovor Napisal/-a JANEZ L »

Čestitke vsem uspešnim gojiteljem čilijev. palec gor

Sam se malo matram in nekaj rdeči...



_________________S Spoštovanjem, LZ Janez L



...nor je tisti, ki ne poskusi in poskusiti, ni greh...
Spiridon
Prispevkov: 525
Pridružen: Po Maj 05, 2014 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

pajo je napisal/a:
Če ti uspe sporoči.


Sem že našel @pajo! Very Happy Rešitev najinih težav se imenuje "pečatnik za navojne zamaške". Poglejte si na spletu. Jaz potrebujem takega, da pečati (zarobi) zamaške z navojem 31.5 mm in takoj jutri se podam v lov za njim.

LP
marmel
Prispevkov: 95
Pridružen: Če Mar 27, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a marmel »

Kakšne nizke temperature so že ponoči...pod 15. Ampak verjetno še ni potrebno čilije (ki bi jih želel prezimiti) presaditi v lonce in jih čez noč postavit v hišo, ali pač?
Uporabniški avatar
Plamenka
Prispevkov: 9598
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Tudi mene je ravno včeraj to zaskrbelo. Če bo šlo tako najprej, bo res kmalu premrzlo.
Uporabniški avatar
Plamenka
Prispevkov: 9598
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Včeraj sem spet obirala čilije in naredila 3 različne omakce. Najbolj pekoča je prva, bela, iz White Habanerov. Čisto malo sem jo poskusila, pa me je skoraj zadušilo. Mogoče bo hladna manj pekla. Druga, oranžna, je iz oranžnih Habanerov, tretja pa iz mešanice rdečih plodov Scarlet Lantern, Numex Twilight, Tabasco, Jamaican Red.





Nekaj čilijev sem spet posušila. Poleg Malaquetas in Piripiri se lepo oz. hitro posušita tudi Tabasco in Pimenta da Neyde.
Gringo
Prispevkov: 281
Pridružen: Sr Jun 12, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Gringo »

Plamenka

to po receptu Spiridona?
Uporabniški avatar
Plamenka
Prispevkov: 9598
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Ne, kar po svoje. Wink Skuhala sem jih, dodala sem čebulo, oranžnim Habanerom še oranžne paradižnike (drugim ne, da mi niso pokvarili barve). Ko so bili mehki, sem jih zmiksala, jim dodala sol, kis za vlaganje in sladkor, jih še malo pokuhala in nalila v vroče kozarce.
mfranc
Prispevkov: 4661
Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Plamenka, tudi dobro skrbiš za gretje Very Happy .

Saj poznaš tisto: za soncem greje najceneje ... hot hot hot

Pimenta si posušila; torej že veš kaj boš z njim? Meni še vedno ni zrastel k srcu, huh, še vedno ne vem kaj bi z njim Rolling Eyes . Verjetno ga bom tudi sušil.

Smo pa danes vložili eno gajbo Wax-a, za začimbo sem v vsak kozarec dal pest Ring of Fire; tako da ne bo samo kvantiteta Laughing .

LP_________________mfranc
Uporabniški avatar
Plamenka
Prispevkov: 9598
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Pimento imaš lahko za okras.Laughing
Za sušenje se mi zdi kar v redu. Ko bo večina zrelih, bom naredila še malo omakce iz njih.

Me pa dolgo pečejo roke po tistem, ko jih režem. Twisted Evil
Odgovori