Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Plumbago capensis - kapska svinčenica
Prinesla prvo rastlino ene dvajset let nazaj s Korzike, veliko vlončeno, in jo posadila, pozimi je propadla, propadle so mi še vsaj tri kasneje tako da pri meni doma ni prezimna. Mogoče kje na kakšni ugodni mikrolegi, mislim, da je z njo nekaj takega kot z bugenvilejo.
Se pa strinjam, da je krasna._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Se pa strinjam, da je krasna._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Jaz sem pa mislila, da bo pri nas šlo.
Ampak kot posodovka bi morala biti v kakšnem ogromnem lesenem škafu (za grozdje) in to na kolesih, kajti le tako bi lahko razvilla nekaj blizu grma, kajti prav velikost grma vsaj mene bolj prevzame.
Ali kdo ve kje se jo sploh da nabaviti v Sloveniji - če sploh?_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Ampak kot posodovka bi morala biti v kakšnem ogromnem lesenem škafu (za grozdje) in to na kolesih, kajti le tako bi lahko razvilla nekaj blizu grma, kajti prav velikost grma vsaj mene bolj prevzame.
Ali kdo ve kje se jo sploh da nabaviti v Sloveniji - če sploh?_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
-
Jaz sem jo pred nekaj leti dobila v lokalni vrtnariji (Revital Kidričevo). Lahko pogledam, če jih še vedno imajo. Ali pa ti pošljem kak koreninski izrastek, če imaš potpljenje čakati na njeno rast. Letos sem naredila napako, je nisem ne obrezala, ne pravi čas dala ven, tako da skromno cveti. Lani pa je bila zelo lepa, je cvetela vse do mraza._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
-
Če si premisliš, pošlji naslov. Sem pogledala v "hobuku", je zrasla kar visoka mlada rastlina s samostojnimi koreninami. Tudi če bo zeleni del med potjo ovenel, ti bo ponovno pognala. Rada ti pošljem, brez obveznosti, jaz rabim samo še mir in sonce! ("vsaj malo sonca, vsaj malo smeha na svet, kjer teče življenja reka..") lp, Marija_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Pa jo imam doma. Dobila sem jo v vrtnariji Peric - Škofije. Velika je blizu pol metra, cena 8 eur. Imajo tudi manjše če se ne motim za nizko ceno - 2,8 eur.
Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal - uredila muha - 4 fotografije_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal - uredila muha - 4 fotografije_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.