Stoletna čebula

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Po moje bo drobcena že kar velika, a ne bo cvetela, ostala bo pognala zelo zgodaj, ja, uporabljala jo boš lahko, kar ostane, zacveti, ampak, ostati mkora, ker ob njej se razvijejo mlade, zarodne rastline.
Letošnji sejančki so najprej zelo počasni v rasti, potem pa kar pohitijo in postanejo krepke rastline.
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Zdaj ko sem zimsko čebulo dobila, jo posadila in se je že veselila, pa tole:

Osameli česen zraven je enako napaden:

Mladih čebulic, ki sem jih dobila hkrati z odraslimi, ta okužba ni prizadela ... jih je prej pokončal polž Sad

_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Uf, tole je pa pošten napad rje - sučustvujem_________________naredimo svet lepši
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Moja NN čebula iz semenarne, verjetno vinogradniška, ali luk??? Rolling Eyes se je tekom sezone kar razrastla. Močna in velika, zgoraj pa nič Cool Laughing .

Kar malo zanemaril sem jo, opazil sem jo sedajle, ko so ji nepridipravi, verjetno polži, nagrizli nekaj listov, predvsem tiste, poležane po tleh.

Me zanima, je sedajle še čas za obiranje, toliko sem že videl, da se da čebule nekako ločiti od šopa, vendar ne čisto "kirurško", brez drmanja šopa. Nisem poskusil ločevati recimo z ostro lopatko, s katero bi preprečil poškodovanje korenin čebule ki bi ostala v zemlji.

In sem v dilemi, pustiti vse skupaj na miru, ali jih previdno odtrgati in pustiti za drugo leto le komad ali dva?

LP_________________mfranc
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Uberi srednjo pot, mfranc, ta bo prava. Exclamation
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Eh, sem jih še enkrat ocenil, so bolj požrte, kot bi želel Evil or Very Mad - bodo šle vse ven!

Sploh, ker to sigurno ni Potujoča čebula ...

LP_________________mfranc
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Sedajle, ko je skopnel sneg na gredi, sem opazila še precej odvečnih mladih čebulic "potujoče čebule", z nakazanimi koreninicami.

Še kdo rabi?
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Lahko prineseš. Lani sem vsadil eno, pa moram priznati, da ne vem v kakšnem stanju je. Itak je bil do včeraj tam še sneg.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Bi jaz poskusila, če tokrat rata._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Zabeleženo za oba.
Odgovori