Stoletna čebula
-
- Kraj: Rimske Toplice
Po moje bo drobcena že kar velika, a ne bo cvetela, ostala bo pognala zelo zgodaj, ja, uporabljala jo boš lahko, kar ostane, zacveti, ampak, ostati mkora, ker ob njej se razvijejo mlade, zarodne rastline.
Letošnji sejančki so najprej zelo počasni v rasti, potem pa kar pohitijo in postanejo krepke rastline.
Letošnji sejančki so najprej zelo počasni v rasti, potem pa kar pohitijo in postanejo krepke rastline.
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Zdaj ko sem zimsko čebulo dobila, jo posadila in se je že veselila, pa tole:

Osameli česen zraven je enako napaden:

Mladih čebulic, ki sem jih dobila hkrati z odraslimi, ta okužba ni prizadela ... jih je prej pokončal polž
_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje

Osameli česen zraven je enako napaden:

Mladih čebulic, ki sem jih dobila hkrati z odraslimi, ta okužba ni prizadela ... jih je prej pokončal polž

Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
-
- Kraj: Ljubljana
Moja NN čebula iz semenarne, verjetno vinogradniška, ali luk???
se je tekom sezone kar razrastla. Močna in velika, zgoraj pa nič
.
Kar malo zanemaril sem jo, opazil sem jo sedajle, ko so ji nepridipravi, verjetno polži, nagrizli nekaj listov, predvsem tiste, poležane po tleh.
Me zanima, je sedajle še čas za obiranje, toliko sem že videl, da se da čebule nekako ločiti od šopa, vendar ne čisto "kirurško", brez drmanja šopa. Nisem poskusil ločevati recimo z ostro lopatko, s katero bi preprečil poškodovanje korenin čebule ki bi ostala v zemlji.
In sem v dilemi, pustiti vse skupaj na miru, ali jih previdno odtrgati in pustiti za drugo leto le komad ali dva?
LP_________________mfranc

Kar malo zanemaril sem jo, opazil sem jo sedajle, ko so ji nepridipravi, verjetno polži, nagrizli nekaj listov, predvsem tiste, poležane po tleh.
Me zanima, je sedajle še čas za obiranje, toliko sem že videl, da se da čebule nekako ločiti od šopa, vendar ne čisto "kirurško", brez drmanja šopa. Nisem poskusil ločevati recimo z ostro lopatko, s katero bi preprečil poškodovanje korenin čebule ki bi ostala v zemlji.
In sem v dilemi, pustiti vse skupaj na miru, ali jih previdno odtrgati in pustiti za drugo leto le komad ali dva?
LP_________________mfranc