Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Zelena solata - Lactuca sativa

Odgovori
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Včeraj sem mimogrede pofotkal tudi gredico s solatnicami.

Huh, verjetno je tale rjavkasta Canasta? Žal izgleda, da ne prenaša dobro stalnega zalivanja ... Sad .

Ostale, vključno z radiči se še kar držijo.

LP

LP_________________mfranc
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

mfranc, Canasta je zelena, z malo rjavimi pegami oz ploskvami. Poglej jo, lepotico.
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Jah, saj nisem čisto siguren; je možno da je recimo Lollo Rossa?

Siguren pa sem, da sem na tržnici kupoval Canasto Cool Laughing .

LP_________________mfranc
ciklama

Odgovor Napisal/-a ciklama »

Letos sem prvič sejala canasto in mi je zelo všeč. Ker je letos nemogoče vreme mi je edino ta solata ratala kolikor pač je. Druge so absolutno zanič. Gentilino sem sjala dvakrat, ni bilo niti ene, braziljanka se je ozelenila jo je toča in neurje uničilo. Zanima me kako priti do semena canaste ker zgleda da ne gre rada v cvet?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ciklama, v noirmalnem letu (predlani, celo lani) mi je spomaldanska setev lepo šla v cvet in naredila seme, res pa precej jeseni, mislim, da kar septembra.
Za prihodnje leto bo najbolje, da boš spet kupila vrečko semena (Uzdaj ga ima več semenarskih hiš), če ga ne boš našla v tvojem koncu, pa sporoči in ti ga pošljem. Wink Je res solata ena-A.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Jaz imam s solatami vseh vrst noro srečo - predvsem pri meni ni polžev. Ledenko, unicum in hrastov list smo jedli do konca septembra. Takšnole imam pa že nekaj časa endivijo, mi je kar težko "priznati" Rolling Eyes . Moj croks je zraven za merilo Wink . Tale bo danes končala kot topla endivija Laughing .

_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Copatka, čestitke in dober tek Very Happy_________________naredimo svet lepši
copatka

Hvala, brbr Smile . Komaj čakam, da jo odrežem, a jo bom pustila na gredi do trenutka, ko bo žrtvovana za kulinarično poslastico - ima srečo, da midva bolj pozno jeva Rolling Eyes ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Tole solato je veselje pogledati, verjamem, da jo bo še bolj veselje jesti. Naj vama tekne!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
copatka

Nama je, lpmami Laughing . S krompirjem in malo domače slanine, mmmmm!_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Odgovori