Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Koruza - Zea mays
AA, spomni me čez čas, da ti pošljem nekaj svežih semen, da boš oboja lahko spomladi sejala in primerjala kaljivost. Meni starejša semena letos niso kalila..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Koruzna bulava snet.
Letos sem prvič spoznal to bolezen. Za nevajenega opazovalca je na pogled skoraj strašljiva nadloga.
Ugotavljam, da je ne samo užitna, pač pa še draga kulinarična specialiteta. Zanimivo.
Več o tem tukaj.
Nazadnje urejal/a juglans 02 Okt 2014 22:28; skupaj popravljeno 1 krat
Letos sem prvič spoznal to bolezen. Za nevajenega opazovalca je na pogled skoraj strašljiva nadloga.
Ugotavljam, da je ne samo užitna, pač pa še draga kulinarična specialiteta. Zanimivo.
Več o tem tukaj.
Nazadnje urejal/a juglans 02 Okt 2014 22:28; skupaj popravljeno 1 krat
, juglans
Pod 1, pri nas letos te gobe na koruzi skoraj ni. Saj je značilna za sušna področja obdobja, takrat se še bolj razbohoti. Letos sem našla samo en primer in to na perujski, drugje ne. Sem pa jo že tudi probala in mi je odlična, nekako spominja na zrnja sladke koruze. Med drugim vsebuje vanilin in glokozo. So jo gojili že azteki. Nisem pa uspela kaj pripraviti z nje, saj jo zmeraj prepozno opazim in že postaja črna. Ko sem pred leti iskala kaj več o njej, mi je najprej tale članek padel v oči Koruzna bulava snet in v njem povezava na recepte V Mehiki se imenuje Huitlacoche oziroma Cuitlacoche.
Pod 2, ali misliš na barvo listov Tudi pri meni se je letos zgodilo. Sem pomislila na preveč moče in morda zaradi tega kakšno hranilo manjka. Ena zgodnejših slik:
Pod 1, pri nas letos te gobe na koruzi skoraj ni. Saj je značilna za sušna področja obdobja, takrat se še bolj razbohoti. Letos sem našla samo en primer in to na perujski, drugje ne. Sem pa jo že tudi probala in mi je odlična, nekako spominja na zrnja sladke koruze. Med drugim vsebuje vanilin in glokozo. So jo gojili že azteki. Nisem pa uspela kaj pripraviti z nje, saj jo zmeraj prepozno opazim in že postaja črna. Ko sem pred leti iskala kaj več o njej, mi je najprej tale članek padel v oči Koruzna bulava snet in v njem povezava na recepte V Mehiki se imenuje Huitlacoche oziroma Cuitlacoche.
Pod 2, ali misliš na barvo listov Tudi pri meni se je letos zgodilo. Sem pomislila na preveč moče in morda zaradi tega kakšno hranilo manjka. Ena zgodnejših slik:
@metuljc; ti kar uporabi posnetke, saj svet stoji na mladih in se na teh področjih ne sme šparati. Pa kakšne dobre ocene jim podeli. <-- to naj bo cena za moje dovoljenje.
(Voaj..., ne, pač pa bolj zapeč...)
@Aye-Aye; jaz sem pa ravno to leto prvič spoznal to reč in še to prepozno, da bi poizkusil kako izpade skozi "usta". Skratka zanimivo.
"Variegata" tip rastline je iz trdinke, ki jo gojim. Sem shranil štok in bom naslednje leto poizkusil s srečo, ter upal, da pridelam novo sorto. "Pisano listna koruza"
Sicer pa je bil letos zelo lep-obilen pridelek, nič koruznega hrošča in zelo malo vešče in ostalih črvov, ki jedo zrnje.
Žganci bodo, to me radosti.
(Voaj..., ne, pač pa bolj zapeč...)
@Aye-Aye; jaz sem pa ravno to leto prvič spoznal to reč in še to prepozno, da bi poizkusil kako izpade skozi "usta". Skratka zanimivo.
"Variegata" tip rastline je iz trdinke, ki jo gojim. Sem shranil štok in bom naslednje leto poizkusil s srečo, ter upal, da pridelam novo sorto. "Pisano listna koruza"
Sicer pa je bil letos zelo lep-obilen pridelek, nič koruznega hrošča in zelo malo vešče in ostalih črvov, ki jedo zrnje.
Žganci bodo, to me radosti.