Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Ljubov dlan

Odgovori
Uporabniški avatar
Melona
Prispevkov: 4531
Pridružen: Pe Mar 28, 2014 1:00 am
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Pri nas gre največ sveže. Ker čez poletje živimo od solat (in roštilja). Če ti povem, da nekateri v naši familiji papriko jedo tudi tako, da z njo zajemajo navadni jogurt, je jasno, ne? Razen vlaganja in polnjenja sem lani poskusila nekaj paprik posušit in si domišljala, da jih bom zmlela v prah. In imela od vijoličnih vijolično papriko v prahu Rolling Eyes . Jok, so zgnile. Ker seveda nisem hotela vklopit sušilnika, škrtulja škrta Embarassed . Na podstrehi pa ni šlo.
mfranc
Prispevkov: 4661
Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Jap, ravno z ženo sva popoldan debatirala, kako se skozi leta spreminja uporaba domače zelenjave Rolling Eyes .

Ravno paprike smo pred leti veliko porabili v solatah, od nasitne grške solate, do grickanja pri malicah. Verjetno so pri meni veliko porabe paprike prevzeli čiliji Cool .

Si me pa spomnila, in evo, sedajle pri večerji bo padla ena .... Wink .

LP_________________mfranc
Irenca
Prispevkov: 513
Pridružen: Pe Jun 07, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Irenca »

Jaz naredim ajvar iz pečenih rdečih paprik in melancanov, Mfranc, pa v kozarčke za ozimnico. Bomba je, kar z žlico bi ga jedla! Priporočam Very Happy
lera
Prispevkov: 258
Pridružen: Pe Jun 07, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a lera »

Pri nas jo vložim v kis in pa delam namaz iz parike - super za k hrenovkam, klobasam in žaru._________________lp

Lera
http://lera.moj-album.com
Uporabniški avatar
Melona
Prispevkov: 4531
Pridružen: Pe Mar 28, 2014 1:00 am
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Lera, namaz iz paprike narediš s skuto?
lera
Prispevkov: 258
Pridružen: Pe Jun 07, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a lera »

Melona namaz delam skoraj tak kot je Etin namaz iz paprik z gorčico in ajvarjem - ma res super zadeva._________________lp

Lera
http://lera.moj-album.com
Uporabniški avatar
Plamenka
Prispevkov: 9598
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Jaz nekaj paprike tudi zamrznem in jo pozimi popečem skupaj s čebulo, za prilogo k mesu, krompirju...
mfranc
Prispevkov: 4661
Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

He, he, sem že našel dodatno zaposlitev za Ljubov dlan Very Happy .
Čez vikend naredim Harissa omako, v eni verziji so zraven tudi rdeče paprike.

Če jih še kaj ostane, pa mogoče namaz, sem se spomnil, da smo ga pred leti tudi precej porabili.

LP_________________mfranc
brbr
Prispevkov: 8003
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a brbr »

Jaz iz rdečih delam ajvar, pečene v olju hranim v kozarcih. Letos sem je nekaj tudi zmrznila, da bom pozimi lahko pripravila omako za testenine (sestavine: čebula, česen, paradižnik, paprika, bazilika, konzerva tune in na koncu peteršij) in Džuveč riž, ki ga imava s hčerko nadvse radi.

Rada pa bi dobila kakšen recept za shranjevanje paprike v kozarcih, vendar ne v kisu ali olju (verjetno v slanici), tako, da bi jo lahko pozimi uporabljala za kuho. Ali mogoče kdo pozna dober in zanesljiv način?_________________naredimo svet lepši
metuljc
Prispevkov: 9399
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Tole mi pride na misel. Samo močno jih moraš natlačiti, pa morda malo posoliti, da spustijo malo vode. se po kuhi precej sesedejo.
Odgovori