Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Ljubov dlan
Pri nas gre največ sveže. Ker čez poletje živimo od solat (in roštilja). Če ti povem, da nekateri v naši familiji papriko jedo tudi tako, da z njo zajemajo navadni jogurt, je jasno, ne? Razen vlaganja in polnjenja sem lani poskusila nekaj paprik posušit in si domišljala, da jih bom zmlela v prah. In imela od vijoličnih vijolično papriko v prahu . Jok, so zgnile. Ker seveda nisem hotela vklopit sušilnika, škrtulja škrta . Na podstrehi pa ni šlo.
Jap, ravno z ženo sva popoldan debatirala, kako se skozi leta spreminja uporaba domače zelenjave .
Ravno paprike smo pred leti veliko porabili v solatah, od nasitne grške solate, do grickanja pri malicah. Verjetno so pri meni veliko porabe paprike prevzeli čiliji .
Si me pa spomnila, in evo, sedajle pri večerji bo padla ena .... .
LP_________________mfranc
Ravno paprike smo pred leti veliko porabili v solatah, od nasitne grške solate, do grickanja pri malicah. Verjetno so pri meni veliko porabe paprike prevzeli čiliji .
Si me pa spomnila, in evo, sedajle pri večerji bo padla ena .... .
LP_________________mfranc
Pri nas jo vložim v kis in pa delam namaz iz parike - super za k hrenovkam, klobasam in žaru._________________lp
Lera
http://lera.moj-album.com
Lera
http://lera.moj-album.com
Melona namaz delam skoraj tak kot je Etin namaz iz paprik z gorčico in ajvarjem - ma res super zadeva._________________lp
Lera
http://lera.moj-album.com
Lera
http://lera.moj-album.com
Jaz iz rdečih delam ajvar, pečene v olju hranim v kozarcih. Letos sem je nekaj tudi zmrznila, da bom pozimi lahko pripravila omako za testenine (sestavine: čebula, česen, paradižnik, paprika, bazilika, konzerva tune in na koncu peteršij) in Džuveč riž, ki ga imava s hčerko nadvse radi.
Rada pa bi dobila kakšen recept za shranjevanje paprike v kozarcih, vendar ne v kisu ali olju (verjetno v slanici), tako, da bi jo lahko pozimi uporabljala za kuho. Ali mogoče kdo pozna dober in zanesljiv način?_________________naredimo svet lepši
Rada pa bi dobila kakšen recept za shranjevanje paprike v kozarcih, vendar ne v kisu ali olju (verjetno v slanici), tako, da bi jo lahko pozimi uporabljala za kuho. Ali mogoče kdo pozna dober in zanesljiv način?_________________naredimo svet lepši