Pri nas gre največ sveže. Ker čez poletje živimo od solat (in roštilja). Če ti povem, da nekateri v naši familiji papriko jedo tudi tako, da z njo zajemajo navadni jogurt, je jasno, ne? Razen vlaganja in polnjenja sem lani poskusila nekaj paprik posušit in si domišljala, da jih bom zmlela v prah. In imela od vijoličnih vijolično papriko v prahu . Jok, so zgnile. Ker seveda nisem hotela vklopit sušilnika, škrtulja škrta . Na podstrehi pa ni šlo.
Jap, ravno z ženo sva popoldan debatirala, kako se skozi leta spreminja uporaba domače zelenjave .
Ravno paprike smo pred leti veliko porabili v solatah, od nasitne grške solate, do grickanja pri malicah. Verjetno so pri meni veliko porabe paprike prevzeli čiliji .
Si me pa spomnila, in evo, sedajle pri večerji bo padla ena .... .
Jaz iz rdečih delam ajvar, pečene v olju hranim v kozarcih. Letos sem je nekaj tudi zmrznila, da bom pozimi lahko pripravila omako za testenine (sestavine: čebula, česen, paradižnik, paprika, bazilika, konzerva tune in na koncu peteršij) in Džuveč riž, ki ga imava s hčerko nadvse radi.
Rada pa bi dobila kakšen recept za shranjevanje paprike v kozarcih, vendar ne v kisu ali olju (verjetno v slanici), tako, da bi jo lahko pozimi uporabljala za kuho. Ali mogoče kdo pozna dober in zanesljiv način?_________________naredimo svet lepši