Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kutina - Cydonia oblonga

Odgovori
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Kako daleč ste z zorenjem (leskovačke)?
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Pri meni so že obrane, so že začele rumenet. So jih pa veselo napadle ose, tako da je pridelek polovičen. Crying or Very sad
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Pri meni je ravnokar odpadla nagnita serija, tako da sklepam, da bo v roku tedna primerno pobrati zdrave. Imam slabo izkušnjo od lani, ko sem pobral prehitro in niso dozorele :(
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Našel Aromatnayo na web strani avstrijske drevesnice nedaleč od meje na liniji Maribor - Graz. Pisal, ali res imajo, cena, podlaga, starost etc.
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Se ti splača Aromatnyajo kupovat? Nebi raje eno vejco "zataknil" pomladi na Leskovačko?_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
elstar

Odgovor Napisal/-a elstar »

Letošnje leto tudi kutinam ni bilo najbolj naklonjeno.
Namreč gnijejo hitreje kot pa zorijo Crying or Very sad
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

V vsakem primeru bi imel še eno drevo, plus stranski učinek odkrivanja še česa zanimivega v njihovi ponudbi (skratka finančno čista luknja Smile

Zalogo potrjeno imajo. Ceno še odkrivam.

Če bi kdo kaj imel od njih, se lahko morda zmenimo, nekoč proti koncu oktobra jih verjetno obiščem.

http://www.baumschule-hubmann.at/

edit: cena je cca 20.
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Alora divjad na pohodu.... Lani so mi polomile in pogruncale sadiko Leskovačke. Nanjo sem cepil Krymsk,katero pa so mi te dni srne deformirale v 0!
Zanimivo da Krimsk cepleno na jerebiko pustijo nedotaknjeno. Verjetno je razlika v okusu stebla in listja? Morda kasneje sadežev?_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin

Kutini sem pobral koreninski poganjek. Ta gre torej iz podlage (na katero je cepljena leskovačka). Ali so kakšne šanse, da bi že sama podlaga dajala uporabne plodove?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Če je podlaga kutina, bo rodila kutine, kakšne, boš pa videl. Več se, po moje, ne da napovedati.
Odgovori