Mene pri gnojilu zanima samo NPK razmerje. Če tega podatka ni, potem tudi ni šans, da bi ga kupil pa če je čez celo embalažo z veliki zlatimi črkami napisano, da je BIO, EKO ali kaj jaz vem kakšen čudodelen zvarek.
Ker mi nekaj ni najbolj jasno prosim za pomoč. Na sliki levo je sigurno Trinidad Scorpiom Moruga levo pa mi je prijatelj kot enako seme pa to meni ni enako. Cel grm ima enake plodove. Mogoče Carolina Reaper ali kaj že? Kaj je še podobno tej zadevi? _________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
No, nekaj se jih še nabere. Po različnih pokušinah se mi zdi, da je Jalapeno nekako "must have" oziroma najbolj univerzalen. Je pa zanimivo, da je teh Jalapenov celo morje in vsi so različni- po obliki in okusu, debelini stene, ostrini,....
Kakorkoli, tukaj na fotki sta dve vrsti Jalapena, en Roccotto,en Bishop Crown in en Penis, ki pa nima ravno prave oblike.
Lepa zbirka rdečih. Jaz imam samo navaden Jalapeno od Semenarne, ki je navidez zelo podoben tvojemu Summer Heat. Si kdaj primerjal ta dva glede okusa, pikantnosti?
Ja, nekaj primerjave sem ravnokar zapisal pri čiliju Jalapeno. Očitno bo treba prihodnje leto malo več napora in se dokopati do različnih sort Jalapena. So preveč uporabni, da bi se temu odrekel. Pa še pripraviti se jih da na veliko načinov,....
Se strinjam, da so vsestransko zelo uporabni. Letos sem imela že toliko različnih sort, da sem Jalapeno mislila izpustiti, a mi ni žal, da sem ga obdržala. Za naslednje leto nameravam imeti kar nekaj različnih Habanerov, Jalapeno pa tudi ostane. A kdo ve, kateri mesec se najbolj splača naročiti pri Semillas? Kdaj se začne nova sezona? Nekaj sort imam že ogledanih.
Pri meni je letos rastel navaden Jalapeno in Jalapeno Craig's Grande, pa ni bilo kake razlike med njima v velikosti ali okusu. Ali ostali ločite te različne Jalapene le po okusu ali tudi po obliki, mislim na vaše izkušnje in ne na zapisano._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose." Anne BrontëNazadnje urejal/a bobolino 05 Okt 2014 19:00; skupaj popravljeno 1 krat