Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
BIM = koristni lokalni mikrobi ; kultiviranje in uporaba
Črno brozgo v plastičnem kozarčku:-) . Rekel si, naj dodamo trikratno količino vode._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Vredu je.
Drugače sem pa rekel, da dodaj tri dele vode in na sobno temperaturo.
Niso pomrli, ni tako mrzlo.
Dodala si torej tri dele vode, vredu, zdaj pa daj vse skupaj na sobno temperaturo in pusti kakšen teden ali manj.
Ko bo nekaj časa stalo na sobni pa pojdi na 6. korak.
Citirano od zgoraj: NAREDI SAM - BIM.
Drugače sem pa rekel, da dodaj tri dele vode in na sobno temperaturo.
Niso pomrli, ni tako mrzlo.
Dodala si torej tri dele vode, vredu, zdaj pa daj vse skupaj na sobno temperaturo in pusti kakšen teden ali manj.
Ko bo nekaj časa stalo na sobni pa pojdi na 6. korak.
Citirano od zgoraj: NAREDI SAM - BIM.
Zuf, saj ne vem če vse prav razumem to kar sem že nekajkrat prebrala o BIM in IMO in uporabi ter o LB serumu in Organko tekočini, in jasno mi je, da bom do najboljših odgovorov prišla z poizkušanjem. Na srečanju sem dobila BIM koncentrat in ga uporabila za pripravo organko posipa. zdaj čakam kako bo uspel. včeraj sem malo poškilila v posodo, ker sem nestrpna in me zanima kaj se dogalja. imam občutek, da so sedaj po desetih dneh otrobi bolj vlažni kot takrat ko sem jih natlačila v posodo. plesni ni nobene opaziti. vonj je prijeten, malo po kislem. Upam da je to OK. preden ga poizkusim uporabljati, moram počakati še kakšen teden, ali ne. uporabila bi ga rada za Organko posip. Sedaj pa me zanima, ali je boljše da ga posušim pred uporabo ali pa lahkouporabljam kar takega vlažnega. In pa nisem prepričana, kaj se dogaja s drobnoživkami v času sušenja, ki drugače kot na zraku ni izvedljivo.
Pa še eno vprašenje: nekje v tvojih zapisih sem prebrala, da je organko tekočina zelo podobna EM koncentratu. Sedaj pa nadalje razmišljam, ali lahko to tekočino uporabim za pripravo organko posipa ali je boljše, da si pripravim BIM koncentrat._________________CARPE DIEM
Pa še eno vprašenje: nekje v tvojih zapisih sem prebrala, da je organko tekočina zelo podobna EM koncentratu. Sedaj pa nadalje razmišljam, ali lahko to tekočino uporabim za pripravo organko posipa ali je boljše, da si pripravim BIM koncentrat._________________CARPE DIEM
Zdravo tajana. Na vprašanja sem ti odgovoril tukaj - doma narejen Bokashi posip z domačimi zvarki.
Zuf, tole pa najbrž ni v redu, a ne ? IMO2 sem po tvojem nasvetu pustila v vodi še par dni na sobni temperaturi in tole je ratalo. Pred dvema dnevoma je bilo pa čisto v redu - ker so se še delali mehurčki, sem sklenila še malo pustiti .
_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Joj, zuf, kako si me razveselil ! Sem se že bala, da sem uspela uničiti tvojo težko pridobljeno brozgo .
Zdajle bom precedila to čudo - ali lahko smetanco, ki jo imam na vrhu, dam na kompost ali v Organka?
Danes sem kupila Organka in zraven dobila bokashi. A takole lep in suh naj bi zgledal tudi doma narejeni ?_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Zdajle bom precedila to čudo - ali lahko smetanco, ki jo imam na vrhu, dam na kompost ali v Organka?
Danes sem kupila Organka in zraven dobila bokashi. A takole lep in suh naj bi zgledal tudi doma narejeni ?_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)