Citiram: |
včeraj sem malo poškilila v posodo, ker sem nestrpna in me zanima kaj se dogaja. |
Za drugič tega ne priporočam.
Bolje pustiti na miru do konca, navsezadnje delaš posip, ki temelji na mikroorganizmih, ki uspevajo brez zraka.
imam občutek, da so sedaj po desetih dneh otrobi bolj vlažni kot takrat ko sem jih natlačila v posodo. plesni ni nobene opaziti. vonj je prijeten, malo po kislem. Upam da je to OK. |
Kaže dobro, ampak drugič več strpnosti.
Jaz delam posip en mesec.
Sedaj pa me zanima, ali je boljše da ga posušim pred uporabo ali pa lahko uporabljam kar takega vlažnega. In pa nisem prepričana, kaj se dogaja s drobnoživkami v času sušenja, ki drugače kot na zraku ni izvedljivo. |
Posip uporabljam vlažen.
Jaz mam za sprotne potrebe posip v literski posodici od kislega zelja/repe ipd, ki jo lahko zaprem s pokrovom takoj po uporabi.
V posodico posip natlačim, tako je manjša možnost, da se pokvari, pa še več ga gre v posodico.
Ostalo večjo količino pustim v vedru, kjer sem posip naredil, prav tako ga nazaj potlačim in zaprem.
Sušil sem ga samo enkrat, pa se mi ne zdi potrebno.
Suši se lahko na zraku, soncu ali kakšnemu drugemu viru toplote, krušna peč npr.
Drobnoživke grejo pri sušenju povečini v mirovanje.
Pa še eno vprašenje: nekje v tvojih zapisih sem prebrala, da je organko tekočina zelo podobna EM koncentratu. Sedaj pa nadalje razmišljam, ali lahko to tekočino uporabim za pripravo organko posipa ali je boljše, da si pripravim BIM koncentrat. |
Za najboljši možen posip uporabi BIM, organko tekočino pa uporabi za odtoke, rastline ipd.