Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Katere so vrtnice - hibridne čajevke - oranžnih barv

Moderator: Melona

Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Sem pogledala v Help me find. Lepe, močne barve. Sicer piše, da je floribunda, ampak najbrž to ni problem. Cveti vso sezono, take večinoma sama izbiram.
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Koliko ji pa vonj pomeni? Ker Mercedes naj ne bi prav dišala. Morda ima pa Irena kakšno tako na zalogi?
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Aja, to, da je floribunda, pomeni, da nima na dolgem peclju le enega cveta, ampak jih ima več zgoraj v ˝čopu˝? Kako se reče potem tistim, ki imajo samo en velik cvet in ki so pač namenjene rezanemu cvetju kot klasika v cvetličarnah? Hibridna čajevka? Sicer pa na helpmefind je barva precej rdeča, ne vem, koliko oranžna je potem v resnici...
Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Za floriste so hibridne čajevke, ja. Floribunde pa so običajno nižje in s šopastimi cvetovi, tule se je Garden-ja potrudila z opisom http://forum.gartlc.si/gartlc-post-789.html.
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

No, takole, sem se začel izobraževat tudi o vrtnicah Laughing . Sem nekatere opise skupin vrtnic že prebral pred časom, ampak pozabil, ker ni bilo pravega interesa. Sem pa zdaj opazil, da sem izbral napačno temo, ker sem nekje videl, da je Mercedes hibridna čajevka, tako da se opravičujem, res Crying or Very sad .

no, bom še pregledal, premislil, kaj bi kupil, ampak letos vse kaže, da bo opravljen prvi samostojni nakup vrtnice, jupii Very Happy
Odgovori