Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Zelje - Brassica oleracea L.
Ena velka žalost jaz sem se borila s tistimi rumeni hroščki neč kolkrat posipala s pepelom pa ni bilo uspeha glave so malo večji od moje pesti ko prerežem glavo ja okrog zelja polno gnilobe ,eni so šprical z biokilom imajo zelo lepega
Sem pa bila spomladi na predavanju naše velke stakovnjakinje in pravi da zelje v Avstriji in na Hrvaškem zaščitijo tako da pol metra nad zeljem naredijo tunel in prekrijejo z čist navadnim blagom za zavese tako ne pridejo globalazacijski hroščki in še kakšne druge golazni.Tako da drugo leto sprobam še ta izum
Sem pa bila spomladi na predavanju naše velke stakovnjakinje in pravi da zelje v Avstriji in na Hrvaškem zaščitijo tako da pol metra nad zeljem naredijo tunel in prekrijejo z čist navadnim blagom za zavese tako ne pridejo globalazacijski hroščki in še kakšne druge golazni.Tako da drugo leto sprobam še ta izum
- lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Čas za sajenje poznega zelja sem letos zamudila. Očitno je bila to kolateralna škoda zelo dobrega pridelka zgodnjega zelja in ohrovta Ko sem na tržnici iskala sadike, mi je prodajalka rekla, da sem že prepozna. Da pa lahko sadim "ta špičasto zelje", ki da bo še naredilo. In sem ga kupila in sadila, in je raslo in raslo ... in zraslo v zračno čipko Očitno tudi gosenice dobro klekljajo _________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ladka s Povelj, Bahnkova
- lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Jaz sicer imam "ta špičasto zelje" na vrtu, ampak ga čisto nič ne poznam. Si mislim, da zelje je pač zelje in imam rada njegov okus - malo me pa le firbec matra, kako veliko zraste, kako prenaša mraz, ... Ima kdo kaj več izkušenj z njim?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Ladka s Povelj, Bahnkova
Ipmami, soseda ga goji tretje leto in ga ne more prehvaliti. Glave trde, odličen v solati in za kisanje in za kuhanje. In mi je prinesla 6 sadik in sem jih seveda posadila. Največjega sem izpulila prejšnji teden, ostale že prej. Za celo pest ga je bilo, največjega, na njem za ''pol vedra'' hroščkov in še za pol gosenic. Take izkušnje imam jaz z njim. Nasploh sem letos navdušena edino nad rdečim listnim ohrovtom, ostale kapusnice so obložene z golaznijo šle adijo.
Ja, moja mama ima zelje zelo dolgo zunaj do zmrzali. Če še kaj ostane, ga z lopato odkoplje in z grudo zemlje vred da v jupolov hobuk in v tako klet. Seno ti lahko pride prav samo za mehko posteljico pri odlaganju glav zelja na polico, da spodaj ne začnejo gniti. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
https://picasaweb.google.com/home