Rdeča redkvica naredi drugačne plodove, stroki/luski so podobni tistim od arašidov (čeprav od arašidov niso stroki) le da so semena manjša. Bolj je vse skupaj podobno gorčici.
Bom pripel kakšno fotografijo.
Figula, hvala za tole, sicer so zeleni stroki že na kompostu (vidim da bom drugič redkvico za stroke gojil nekje, kjer mi ne bo v napoto). Imam pa še belo redkev ki ima tudi že skoraj meter in pol v višino, še zelene stroke. Poročam o okusu, če se ne oglasim več, so strupeni
------dodano------
Probal stroke od bele in rdeče redkve. Zeleni stroki bele redkve imajo komaj zaznaven okus in niso neka silna sreča. Prav nasprotno pa imajo zeleni stroki rdeče redkve skoraj enak okus kot gomolji, ki jih sicer jemo. Tako da sem kar malo jezen nase, da nisem prej vprašal - je kar nekaj te robe na kompostu... mogoče bom pa še kaj rešil, ta redkvica je rasla na gredi v obliki podkve, ki ima v sredini valj iz žice,kjer se dela kompost posebej za to gredo).Nazadnje urejal/a aladin 20 Sep 2014 08:05; skupaj popravljeno 1 krat
(aladin, me veseli, da si se še oglasil po degustaciji strokov )
Ko je že precej govora o zunanji prezimnosti pridelkov bi vprašala še za črno redkev.
Kolikor sem v tej temi prebrala - je ni dobro pustiti zunaj? Ali so še kakšni triki (sedaj ko imam volno bi jo tlačila povsod - upajoč, da bo kakšne čudeže delala )
Podvprašanje - kaj se s to redkvijo dogaja? Sploh ni več huda. Kar tak omledni okus ima. Najbrž nisem kupila pravega semena . Ampak tudi na raznih koncih kupljena nima nič moči - to je nek splošen trend? Mila redkev ....
Pri meni ostane crna redkev v zemlji do prvih zmrzali. Potem jo del shranim v hladni kleti zavito v casopisni papir. Osalo pustim na njivi, v bolj mili zimi ali pod snegom prezivi na njivi. V kleti rada ovene ali se izsusi. Letos je redkev res bolj milega okusa. Veliko bolj ostrega in pekocega okusa ima, ce raste v susi. To so moje izkusnje. Ker imam bolj malo prostora za primerno skladiscenje, veliko pridelkov pustim na njivi in na gredah. Prekrijem jih s casopisnim papirjem in slamo. Casopisni papir je v suhi zimi zelo dober izolator. Letos bom cez casopisni papir dala se karton in potem slamo. Karton se ne razmoci tako hitro._________________CARPE DIEM
Lansko zimo (ki je bila res mila), so meni črne redkve lepo preuzimile, spoomladi so bile dobre, pozneje so ščle v cvet in sem pridelala seme. Lets rastejo klavrno počasi in jih bom pustila, v upanju na milo zimo.
hej, nas bo več pesti skup držalo . Hm, kaj pa perje? Lahko pustim na miru ali ga kaj obtrgam - pri tej, ki jo bom pustila na vrtu? Letos ima res čudovito veliko in zdravo perje - kaj pa če ga kisam/fermentiram kot zelje upam, da si ne bom zastrupila družine s trapastimi idejami
Moja črna redkev je zelo lepa, debela za mojo pest .
Eno smo pojedli že pred zmrzaljo, druge sem pa pustila v zemlji in sem jih mislila puliti po potrebi, ker nimam dobrih pogojev za shranjevanje. Zdaj mi je pa ena prijateljica rekla, da ne sme zmrzniti, ker postane potem nekako "čudna", po strukturi in okusu . Upam, da to ne drži, ker moja je bila vmes že zmrznjena ...
Metuljc, če prav razumem, so najbrž lani tvoje tudi zmrznile pozimi, a ne? In so bile očitno spomladi vseeno dobre? Ali je bila lanska zima tako mila, da sploh ni zmrzovalo pri tebi?_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Kaj vem, toliko kot letos, je lani že zmrzovalo. Kaj te pa stane, da eno spuliš in poješ? Bolje tako, kot, da ti propadejo, če nimaš primernega skladišča (beri: zasipnica za prihodnje leto je nujna reč). Spomladi vem, da sem jedla črne in rdeče redkvice.
Ja, saj bom jutri, metuljc - že iščem dobre recepte . Bom poročala, če je kaj slabša.
Letos nimam toliko te vrste zelenjave, ki se hrani v zasipnici. Za drugo leto pa že počasi pripravljam moža, da jo bo naredil ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)