Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paprike 2014
V petek sem pobrala vso papriko na njivi, ki smo jo morali pripraviti na oranje za česen.
Paprike je bilo kar 4 gajbice, vsa je že dozorela, tako da sem naredila prekrasen barvni mix na več različnih načinov zrezane za v skrinjo (za mineštre, rižote, pečenje, vok...).
Nekaj paprike imam še v plastenjaku za sprotno svežo porabo.
Če potegnem črto čez letošnjo sezono, moram reči, da je proti pričakovanju papriki kar lepo ustrezala. Zelo dolgo je trajalo, da se je razrasla in zaplodila, potem pa bum. Nič ni obolevala ali gnila , tudi škodljivci so jo pustili pri miru.
Sem srečna lastnica mnogo kozarcev pečene paprike, namazov, zmrznjene.
Za tako sezono bi še kar bila..._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Paprike je bilo kar 4 gajbice, vsa je že dozorela, tako da sem naredila prekrasen barvni mix na več različnih načinov zrezane za v skrinjo (za mineštre, rižote, pečenje, vok...).
Nekaj paprike imam še v plastenjaku za sprotno svežo porabo.
Če potegnem črto čez letošnjo sezono, moram reči, da je proti pričakovanju papriki kar lepo ustrezala. Zelo dolgo je trajalo, da se je razrasla in zaplodila, potem pa bum. Nič ni obolevala ali gnila , tudi škodljivci so jo pustili pri miru.
Sem srečna lastnica mnogo kozarcev pečene paprike, namazov, zmrznjene.
Za tako sezono bi še kar bila..._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Od paprik sem imela letos samo Lubov dlan. Ker je vrt bolj senčen, je bila bolj pozna, vendar so bili polodvi lepi, nekaj jih še zdaj menja barvo v rdečo. So pa rastline zdaj začele nastavljati množico cvetov - večino so še popki, nekaj je razcvetelih, nekaj pa je že majcenih plodičev. Z otožnostjo v srcu gledam vse to "cvetje v jeseni" kateremu ne bo dano narediti plodu, kaj šele semena..._________________naredimo svet lepši
če boš rabila seme me pocukaj spomladi _________________lp
Lera
http://lera.moj-album.com
Lera
http://lera.moj-album.com
Lera, hvala za prijaznost. Saj sem upsela spraviti nekaj semena od zgodaj dozorelih, ampak saj veš kakšne/i smo-semen nikoli ni preveč. Jaz sem kot iz časov nabiralništva in požigalništva - v vseh žepih, celo v denarnici se najdejo semena, katera pobiram vse povsod _________________naredimo svet lepši
Danes "eleminiral" še zadnjo papriko in sladke feferone v plastenjaku... Se Naravi in Bogu priporočam, da bode drugo leto, zopet taka "žetev" in da bodejo šli predzadnji v kis, sredi novembra ... Imam pa še nekaj rezerve, tako, da z ozimnico še ni konec.
_________________S Spoštovanjem, LZ Janez L
...nor je tisti, ki ne poskusi in poskusiti, ni greh...
_________________S Spoštovanjem, LZ Janez L
...nor je tisti, ki ne poskusi in poskusiti, ni greh...