Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Redkev - Raphanus sativus

metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Naribaš (lupljeno ali ne), na tanko, kar celo, da so lepe, okrogle rezine, malo posoliš in pokapljaš z dobrim bučnim oljem. Zraven dober, po možnosti črn kruh ali polnozrnat. Mmmmmmmm, preprosto, dobro. No, kak košček kakega malo bolj aromatičnega sira tudi ni na domet.
copatka
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

Mmmmmm, se bo zgodilo Wink . Hvala za recept!_________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Tale recept od Metuljc .... mmmm.

Kot majhna frklja sem imela tole vedno na voljo. Le da je naš star oče pripravljeno spravil v za to namenjen predal in sem lahko jedla šele ko je "odležalo", da sta se olje in redkvica med seboj povezala v neko čudovito simfonijo okusov.
copatka

Metuljc, črna redkev je bila božanska - očitno ji malo zmrzali ni škodilo Rolling Eyes .

En del sem je naredila po tvojem receptu, drugo sem pa naribala in dala k fižolu in radiču, zraven čebulo, gor pa sol, poper, kis, bučno olje in trdo kuhana jajca - kosilo za angelčke Very Happy . Danes ponoči bo okno odprto na stežaj Wink

Nekaj dni bo očitno še toplo, kaj narediti z ostalimi, ko bo pošteno mraz, bom pa premišljala kasneje Wink ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
babaco

Odgovor Napisal/-a babaco »

Če dobro razumem, črni redkvi slana ne škodi, a pred večjo zmrzaljo jo je bolje pobrati.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

lansko milo zimo je meni preživela na gredi, spomladi je bila povsem užitna. Res pa je, da lani zemlja pri nas sploh ni zmrznila.
copatka

Jaz sem jo pa lani pred zmrzaljo pospravila v eno dobro plastično posodo, ki ima zračenje (ne bom reklamirala blagovne znamke Wink ) in mi je zdržala do pomladi popolnoma trda in hrustljava Very Happy .

Letos mi pa sploh ni prišla ven, sem čisto brez Crying or Very sad ._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Parangalus

Odgovor Napisal/-a Parangalus »

Redkvica zmagovalka Cool

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Joj Primorci, le kako naj vam človek ne bo fouš? Wink Very Happy_________________
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Ja, ja, lahko je vam z obale kazat tako redkev
l p cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Odgovori