Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
HOKAIDO UCHIKI KURI - Cucurbita maxima
letos sem odkrila, da so sušene enako okusne kot sveže. žal šele pozno jeseni in sem zato shranila manjšo količino. odlične so vse vrste buč enako kot vse korenaste in gomoljaste rastline. če jih pravilno sušiš zadržijo tudi vse dobrote katere imajo v sebi. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
- lpmami
- Prispevkov: 8383
- Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Po mojih izkušnjah je dobro skladiščenje odvisno od zrelosti (in zdravja) bučke ob obiranju in od načina sušenja pred shranjevanjem.
Jeseni sem jih dolgo sušila na soncu na balkonu in obračala vsaj vsak drugi dan. Nato sem jih hranila na zaprtem balkonu na tleh, s temperaturami pod 20 stopinj. Do zdaj lepo držijo vse razen ene, ki je zrasla zelo pozno, pol manjša in kljub oranžni barvi verjetno ne povsem dozorela in/ali zdrava. Ta ima črne pike, jutri pogledam še v notranjost._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Jeseni sem jih dolgo sušila na soncu na balkonu in obračala vsaj vsak drugi dan. Nato sem jih hranila na zaprtem balkonu na tleh, s temperaturami pod 20 stopinj. Do zdaj lepo držijo vse razen ene, ki je zrasla zelo pozno, pol manjša in kljub oranžni barvi verjetno ne povsem dozorela in/ali zdrava. Ta ima črne pike, jutri pogledam še v notranjost._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
lepa kata, tukaj v tem filmčku je vmes tudi prispevek o sušenju buč. Zanimivo . Je v hrvaščini:
https://www.youtube.com/watch?v=M4pthVITvsc
https://www.youtube.com/watch?v=M4pthVITvsc
te bomo spomnili
mimogrede: vsak teden je si je mogoče na linku: http://www.hrt.hr/enz/vrtlarica/
pogledati oddajo Vrtlarica iz prejšnje nedelje (ta teden je o hortenzijah). Potem dajo spet novo gor, staro pa premaknejo na youtube.
se strinjam, to je super oddaja
mimogrede: vsak teden je si je mogoče na linku: http://www.hrt.hr/enz/vrtlarica/
pogledati oddajo Vrtlarica iz prejšnje nedelje (ta teden je o hortenzijah). Potem dajo spet novo gor, staro pa premaknejo na youtube.
se strinjam, to je super oddaja
lepa kata povod je bil ogled vrtlarice. ker sonce ni bilo več močno sem narezane buče (zelo tenko) sušila v priprti pečici na 5o približno 10 ur. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)