Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

HOKAIDO UCHIKI KURI - Cucurbita maxima

Odgovori
cinija1
Prispevkov: 3108
Pridružen: Ne Feb 23, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Se mi že suši. dala sem pekač spodaj in peki papir, 10 cm nad pekač pa mrežo in sem gor nametala te nudlce. Ker so bolj kratki , jih je nekaj kar popadalo dol. Hvala in lp_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
voda
Prispevkov: 2615
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a voda »

ja tako sem delala kot pravi metuljc. peki papir na rešetke, ker sem imela samo dve sem tretjo porcijo dala na peki in na protvan, a ta se je dlje časa sušil. kljub ventilatorju se nabira vlaga (če je zaprto poglej na dno pečice in steklo -voda) zato sem vratca zagozdila s tenko kuhovnico. upam, da si prej obrezala skorjo in s tistim rezilom za lupljenje krompirja pripravila rezine, ker morajo biti dobesedno tenke 2-3mm.

ker ne vržem nič stran sem lupine narezala na tenke zelo tenke daljše rezance , ter skupaj s korenčkom, tenko rezanim na kolute in koščke zelene paprike vkisala en kozarček. lupina buč sploh hokaido, če stojijo nekaj časa so izredno trde, zato sem jih v pripravljeno kislico kuhala dlje kakšne 4 min in potem dodala ostalo. v kozarcu izgledajo zelo dekorativno okusa še ne vem, ker še nisem probala.

PS: česen pri kuhi vkisavanja dajem, a v kozarce nikoli zaradi tega ker česen stalno dela naprej ne glede kako je obdelan in spreminja okus vsebine. v kozarce za kislo dajem samo poper in suhi lorber. lpvoda

kdaj pa kdaj premešaj z leseno vilico._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
cinija1
Prispevkov: 3108
Pridružen: Ne Feb 23, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Takole zgledajo moji bučni rezanci. S tem lupilcem sem rezala bučko in to je bilo 1 mm debelo. Mislim, da je suho. Malo še bom pustila, potem pa ugasnila pečico.
.
pa lp_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
lpmami
Prispevkov: 8383
Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

metuljc je napisal/a:
... Del jih lahko posoliš in spečeš v pečici. Ob pogledu na sneg jih bo prijetno luščiti in grizljati sredico.


Posušene v pečici, a jih ni prav nič prijetno luščiti - sploh ne grejo od lupine Confused A je kakšna finta pri sušenju ali pa pri luščenju? Je mogoče krivo to, da jih nisem posolila?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
copatka
Prispevkov: 2303
Pridružen: To Maj 13, 2014 2:00 am
Kraj: Radegunda, Golte

Odgovor Napisal/-a copatka »

O, koliko koristnih nasvetov ste mi dali - hvala!! Very Happy

Ali imate kakšne izkušnje, kako zmrzniti hokaidke? Eni pravijo, da je najbolje zmrzniti že pripravljen pire, drugi, da so krasne tudi samo narezane na koščke, tretji, da so na ta način brez okusa ...

Že narejena in zmrznjena juha je božanska, to vem Smile . Tile rezanci pri Vrtlarici so me pa čisto fascinirali Shocked . Eno bom jutri probala posušiti v pečici, samo nimam ventilatorske - upam, da to ni preveč narobe. Bom poročala._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
metuljc
Prispevkov: 9410
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Eno sorodno bučo sem spekla in zamrznila, je bila potem juha odlična. Bolj, kot, če zamrzneš surovo.
voda
Prispevkov: 2615
Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a voda »

copatka, (ventilator gor ali dol) samo pusti odprtino pri pečici, ker se dugače skuhajo bučne rezine.

ta sistem sušenja mi se zdi dober prav zaradi tega, ker se zamrzovalne skrinje kaj kmalu napolnijo in zmankuje prostora za sprotne stvari.

lepa kata, odlično ti je uspelo, saj dolžina rezancev pri sušenju v pečici sploh ni važna. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
cinija1
Prispevkov: 3108
Pridružen: Ne Feb 23, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Voda pojma nimaš, kako sem vesela. Kot mladoletnica prvega zmenka Smile Smile . Hvala.
Bom še eno hokaidko dala sušit. Tisti konci, ki jih pa nisem mogla dat sušit, sem pa danes dala skuhat v malo vode, s paličnim smučkala, dolila še vode, kolikor je potrebno za tri osebe. Da pa je lepše zgledalo, sem dala en paklček cvetače not kuhat. Bilo je super.
lp_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
slavc
Prispevkov: 198
Pridružen: Po Jun 10, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a slavc »

lpmami je napisal/a:


Posušene v pečici, a jih ni prav nič prijetno luščiti ...


Hokaido buč ni treba lupiti.
metuljc
Prispevkov: 9410
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

slavc, o bučnih peškah teče beseda, te pa je seveda treba olupiti.
Odgovori