HOKAIDO UCHIKI KURI - Cucurbita maxima
-
- Prispevkov: 3119
- Pridružen: Ne Feb 23, 2014 1:00 am
-
- Prispevkov: 2615
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
ja tako sem delala kot pravi metuljc. peki papir na rešetke, ker sem imela samo dve sem tretjo porcijo dala na peki in na protvan, a ta se je dlje časa sušil. kljub ventilatorju se nabira vlaga (če je zaprto poglej na dno pečice in steklo -voda) zato sem vratca zagozdila s tenko kuhovnico. upam, da si prej obrezala skorjo in s tistim rezilom za lupljenje krompirja pripravila rezine, ker morajo biti dobesedno tenke 2-3mm.
ker ne vržem nič stran sem lupine narezala na tenke zelo tenke daljše rezance , ter skupaj s korenčkom, tenko rezanim na kolute in koščke zelene paprike vkisala en kozarček. lupina buč sploh hokaido, če stojijo nekaj časa so izredno trde, zato sem jih v pripravljeno kislico kuhala dlje kakšne 4 min in potem dodala ostalo. v kozarcu izgledajo zelo dekorativno okusa še ne vem, ker še nisem probala.
PS: česen pri kuhi vkisavanja dajem, a v kozarce nikoli zaradi tega ker česen stalno dela naprej ne glede kako je obdelan in spreminja okus vsebine. v kozarce za kislo dajem samo poper in suhi lorber. lpvoda
kdaj pa kdaj premešaj z leseno vilico._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
ker ne vržem nič stran sem lupine narezala na tenke zelo tenke daljše rezance , ter skupaj s korenčkom, tenko rezanim na kolute in koščke zelene paprike vkisala en kozarček. lupina buč sploh hokaido, če stojijo nekaj časa so izredno trde, zato sem jih v pripravljeno kislico kuhala dlje kakšne 4 min in potem dodala ostalo. v kozarcu izgledajo zelo dekorativno okusa še ne vem, ker še nisem probala.
PS: česen pri kuhi vkisavanja dajem, a v kozarce nikoli zaradi tega ker česen stalno dela naprej ne glede kako je obdelan in spreminja okus vsebine. v kozarce za kislo dajem samo poper in suhi lorber. lpvoda
kdaj pa kdaj premešaj z leseno vilico._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
- Lpmami
- Prispevkov: 8987
- Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
metuljc je napisal/a: |
... Del jih lahko posoliš in spečeš v pečici. Ob pogledu na sneg jih bo prijetno luščiti in grizljati sredico. |
Posušene v pečici, a jih ni prav nič prijetno luščiti - sploh ne grejo od lupine

Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
-
- Prispevkov: 2415
- Pridružen: To Maj 13, 2014 2:00 am
- Kraj: Radegunda, Golte
O, koliko koristnih nasvetov ste mi dali - hvala!! 
Ali imate kakšne izkušnje, kako zmrzniti hokaidke? Eni pravijo, da je najbolje zmrzniti že pripravljen pire, drugi, da so krasne tudi samo narezane na koščke, tretji, da so na ta način brez okusa ...
Že narejena in zmrznjena juha je božanska, to vem
. Tile rezanci pri Vrtlarici so me pa čisto fascinirali
. Eno bom jutri probala posušiti v pečici, samo nimam ventilatorske - upam, da to ni preveč narobe. Bom poročala._________________Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)

Ali imate kakšne izkušnje, kako zmrzniti hokaidke? Eni pravijo, da je najbolje zmrzniti že pripravljen pire, drugi, da so krasne tudi samo narezane na koščke, tretji, da so na ta način brez okusa ...
Že narejena in zmrznjena juha je božanska, to vem


Ne nehamo se igrati, ker se postaramo, ampak se postaramo, ker se nehamo igrati. (Benjamin Franklin)
-
- Prispevkov: 2615
- Pridružen: Če Jun 06, 2013 2:00 am
copatka, (ventilator gor ali dol) samo pusti odprtino pri pečici, ker se dugače skuhajo bučne rezine.
ta sistem sušenja mi se zdi dober prav zaradi tega, ker se zamrzovalne skrinje kaj kmalu napolnijo in zmankuje prostora za sprotne stvari.
lepa kata, odlično ti je uspelo, saj dolžina rezancev pri sušenju v pečici sploh ni važna. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
ta sistem sušenja mi se zdi dober prav zaradi tega, ker se zamrzovalne skrinje kaj kmalu napolnijo in zmankuje prostora za sprotne stvari.
lepa kata, odlično ti je uspelo, saj dolžina rezancev pri sušenju v pečici sploh ni važna. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
-
- Prispevkov: 3119
- Pridružen: Ne Feb 23, 2014 1:00 am
Voda pojma nimaš, kako sem vesela. Kot mladoletnica prvega zmenka
. Hvala.
Bom še eno hokaidko dala sušit. Tisti konci, ki jih pa nisem mogla dat sušit, sem pa danes dala skuhat v malo vode, s paličnim smučkala, dolila še vode, kolikor je potrebno za tri osebe. Da pa je lepše zgledalo, sem dala en paklček cvetače not kuhat. Bilo je super.
lp_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...


Bom še eno hokaidko dala sušit. Tisti konci, ki jih pa nisem mogla dat sušit, sem pa danes dala skuhat v malo vode, s paličnim smučkala, dolila še vode, kolikor je potrebno za tri osebe. Da pa je lepše zgledalo, sem dala en paklček cvetače not kuhat. Bilo je super.
lp_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...