Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2015

Odgovori
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Seveda bo! Če ti je uspelo lani, bo tudi letos! En do dva tedna na primerni temperaturi okoli 25stC (mFranc je enkrat pisal o tem) in si zmagal.
Legi86

Odgovor Napisal/-a Legi86 »

@Spiridon, hvala za pojasnilo.

Tudi jaz sem dal kalit "prvo rundo", pa bomo videli kako in kaj bo. Za mene je tako hitro prvič, ponavadi sem dal kalit tam okoli 20.2. Smile
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

jaz jih dam v hladilnik za 24h čeprav vsi rečejo d ni treba. Potem jih za 12-14h namočim v vodo i potem v setvene platojčke z njimi.
Sem letos vjeseni posejal nekaj semen pa ni nič skalilo. Bom kar nadaljeval tako kot delam do sedaj. Je malo zamudno ker so semena mokra in ker sejem v setvene platojčke._________________LP seba993
marmel

Odgovor Napisal/-a marmel »

No, prva semena čilija 2015 sem dal včeraj v zemljo...pa da vidimo Vojak
Sejal sem jih v setveni plato iz stiroporja, ki ga imam še od lani. Pokril s prozorno folijo za živila in dal v kurilnico na toplo. Lani je na tak način kar dobro kalilo.
Izbor semen pa je naslednji:
Numex Twilight
Habanero Red
Tabasco
Madame Jeanette
Numex Suave Red
Habanero White
Penis Pepper Red
African Bird's Eye Chili
Habanero Chocolate
Lemon Drop
Rocoto Yellow
Fatalii Yellow
Cheiro Roxa
Orozco
Trinidad Moruga Scorpion Chocolate
Naga Jolokia
Ecuadorian Cayenne
Habanero Orange Plum

Proti koncu januarja pa druga runda Smile
Zelenc

Odgovor Napisal/-a Zelenc »

Jest sem naredil popolnoma enako, kalil sem v nedeljo zvečer. Danes zutraj je ven pogledal že prvi Habanero white (en dan in pol po kaljenju!).

Sicer pa za letošnjo sezono kalim prvo decembrsko, januarsko in februarsko luno.
aljaž

Odgovor Napisal/-a aljaž »

Ste se pa zagnali, jaz še vedno čakam semena da prispejo po pošti...
Malo me že skrbi, v primeru da se je na pošti kaj zalomilo bom pa res pozen za sezono. No ja, bom pač moral z žarnicami nadoknadit Twisted Evil
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Ste pa zgodnji! Jaz bom sejala sredi ali konec januarja.
Marmel, lep izbor.
Aljaž, kje si pa naročal?
aljaž

Odgovor Napisal/-a aljaž »

Naročal sem pri fatalii-ju in nekaj pri hippy seeds (pri tistem iz Avstralije in ne iz Irske Very Happy ). Videl sem samo pozitivne kritike, tako da bomo videli kaj bo zrastlo. Upam da to, kar sem naročil.
Lani pri Petru nisem bil preveč zadovoljen Rolling Eyes
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Tudi jaz upam. No, jaz sem lani bila s Petrom zadovoljna in sem tudi letos naročila pri njem, nekaj pa na e-bayu.

Lani je povsod zraslo tisto, kar je pisalo na vrečki, upam, da bo tudi letos.
sars

Odgovor Napisal/-a sars »

Tudi jaz sem danes posejal prvo rundo. Poleg nekaj domačih še bhut jolokia, trinidad moruga scorpion, puta madre, pimenta picona, penis čili in nekaj malega paprike. Čakam pa še nekaj naročenih semen čilija, ki pa jih bom sejal v drugi rundi._________________Lp Sars
Odgovori