Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Sončnica

crtj-admin
Site Admin

Sončnica

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
gun

Odgovor Napisal/-a gun »

Kdaj se lahko seje sončnice v notranji prostor in potem presadi na vrt?
Da nebom vsako leto kupoval semen za ptiče jih bom raje sam pridelal.

Lp
Špela

Odgovor Napisal/-a Špela »

Jaz dam na vrt skup s paradajzom, sejem pa ene 2-3 tedne prej oz. po obcutku Wink
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

gun je napisal/a:
Kdaj se lahko seje sončnice v notranji prostor in potem presadi na vrt?
Da nebom vsako leto kupoval semen za ptiče jih bom raje sam pridelal.

Lp

heheh, gun, tudi sama sem tako razmišljala in sem lani imela nekaj sončnic - za ptiče.
Packi mali so mi vse sproti pozobali Laughing Laughing in spet zase kupujem semena za ptiče Laughing Laughing
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Sončnice sem vedno sejala na prosto. Seje se jih lahko dokaj zgodaj, če računamo po tem, da vzklijejo tudi tiste, ki padejo iz ptičjih krmilnic pozimi na sneg ali led.
gun

Odgovor Napisal/-a gun »

Hehehe. Torej jih bom sejal čez kak mesec skupaj z paradajzom pa bo kar bo.
Špela

Odgovor Napisal/-a Špela »

Jaz imam tiste velike, 2-3m, z enim cvetom. Zaščitim jih tako, da čeznje poveznem mrežo (recimo od pakiranja pomaranč, limon, itd.,...), da ptiči ne pojedo semen. Potem pozimi na drevo obesim kar cel posušen cvet in si postrežejo sami Wink
braneb

Odgovor Napisal/-a braneb »

Sončnice niso samo za olje in ptičjo hrano temveč so tudi zelo lepe okrasne rastline. Po eni strani je škoda, da so samo enoletne rastline, po drugi strani je pa ok ker jih vsako leto ponovno poseješ in si vzgojiš različne sorte po višini, obliki in barvi cvetov. Na fotkah so portreti sončnic iz letošnje moje zbirke.

Uporabniški avatar
Melona
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a Melona »

Lepe sončnice in fotografija narejeno z roko, ki zna! So to tiste, ki naredijo več cvetov skupaj?
braneb

Odgovor Napisal/-a braneb »

Melona je napisal/a:
Lepe sončnice in fotografija narejeno z roko, ki zna! So to tiste, ki naredijo več cvetov skupaj?

da, na enem steblu naredijo tudi do 30 cvetov različnih velikosti od 10 cm do 18 cm v premeru.
Odgovori