Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2015

Odgovori
Spiridon
Prispevkov: 525
Pridružen: Po Maj 05, 2014 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

Kako pa potem uporabljate te dimljene čilije, pri katerih jedeh? Kak praktičen primer...? Embarassed


LP
pajo
Prispevkov: 1799
Pridružen: To Jan 14, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a pajo »

Spiridon je napisal/a:
Kako pa potem uporabljate te dimljene čilije, pri katerih jedeh? Kak praktičen primer...? Embarassed


LP

Joj samo v zelje in repo jih še nisem dal. Pa na ribe. Meni res pašejo povsod._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
orhy
Prispevkov: 2452
Pridružen: Ne Jun 02, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a orhy »

pajo je napisal/a:
Joj samo v zelje in repo jih še nisem dal. Pa na ribe. Meni res pašejo povsod.

ampak v joto (iz kislega zelja, ali repe) pa bi najbrž tudi pasali._________________
pajo
Prispevkov: 1799
Pridružen: To Jan 14, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a pajo »

Evo jota je jutri na jedilniku. Bom probal._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
metuljc
Prispevkov: 9400
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Tenstano zelje je zakon z mal čilija, lahko tudi dimljenega.
Spiridon
Prispevkov: 525
Pridružen: Po Maj 05, 2014 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Spiridon »

OK, jaz posušene in zmlete čilije tudi povsod tiščim noter... ampak dimljeni?
Računam na iskrenost... A se res tako močno okusi ta priokus po dimljenem, da je opazna bistvena razlika med njimi in "navadnimi" posušenimi čiliji,
ki opraviči namensko nabavo dimnice, ali pa gre morebiti bolj za subjektiven okus uporabnika, ki ve, da je dodal čilije, kateri so bili predhodno dimljeni?
Poznam okus dimljene svinjine, govedine in rib, ne poznam pa okusa dimljenih čilijev, zato sprašujem... Embarassed


LP
metuljc
Prispevkov: 9400
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ja, e. Košček dimljenega jalapena je odišavil 2 deci omake iz paprike in paradižnika, prsti so mi pa po dimu dišali še potem, ko sem si roke umila z milom. Dimljen v taki napravi.
cinija1
Prispevkov: 3108
Pridružen: Ne Feb 23, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Kje pride dim v ta pleh z žičkami? Ali se pod pleh zakuri? Nekako ne razumem. Metuljc ali mi poveš kako to gre
Hvala in lp
cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
orhy
Prispevkov: 2452
Pridružen: Ne Jun 02, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a orhy »

metuljc, kje si nabavila to čudo ?_________________
mfranc
Prispevkov: 4661
Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

En video za radovedne čililjubce .... Wink

https://www.youtube.com/watch?v=wJlpsInYWoQ

Sedaj je potrebno samo zamenjati ribe s čiliji .... victory heheh

LP_________________mfranc
Odgovori