Vlaganje čilijev
-
- Site Admin
Vlaganje čilijev
(Prenos iz arhiva)
Tako sem vlagal jaz:
V kozarce sem zložil čilije in ščepec soli. Kozarce sem zložil v nizek lonec in do 3/4 višine kozarcev nalil vode v lonec(kozarci so v vodi in ne voda pri čilijih). Posebej v drugem loncu sem zavrel 1/3 kisa za vlaganje in 2/3 vode. Z vročo mešanico sem zalil čilije in prižgal pod loncem. Ko je voda v loncu zavrela sem počakal še 2 min. in ugasnil ogenj. S krpo sem jemal vroče kozarce ven in jih takoj zapiral.
To je to.
V kozarce sem zložil čilije in ščepec soli. Kozarce sem zložil v nizek lonec in do 3/4 višine kozarcev nalil vode v lonec(kozarci so v vodi in ne voda pri čilijih). Posebej v drugem loncu sem zavrel 1/3 kisa za vlaganje in 2/3 vode. Z vročo mešanico sem zalil čilije in prižgal pod loncem. Ko je voda v loncu zavrela sem počakal še 2 min. in ugasnil ogenj. S krpo sem jemal vroče kozarce ven in jih takoj zapiral.
To je to.
Mike, vzemi si čas in preberi teme v rubriki RECEPTI. Prva je, na primer tale: http://forum.gartlc.si/gartlc-about1236.html
jaz jih nič ne blanširam oz kuham pred ulaganjem. So pol bol čvrsti. Je pa res da potem potrebuješ več kozarcev kar pa v mojem primeru ni probel. Zmešam kis za vlaganje z vodo po okusu. Uporabljam akoholnega od lokalnega pridelovalca. Dodam tudi sov po okusu. Čilijem nabašem v kozarce in jih zalijem z mešanico kisa, vode in soli. Zaprem in dam kuhat._________________LP seba993