Vlaganje čilijev

crtj-admin
Site Admin
Prispevkov: 5392
Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm

Vlaganje čilijev

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
mike1987
Prispevkov: 22
Pridružen: Ne Feb 01, 2015 1:00 am

Odgovor Napisal/-a mike1987 »

Pozdravljeni!

Letos sem se odločil za gojenje čilijev pa me zanima, če mi kdo lahko da kakšen recept za vložene čilije, lahko pa tudi če ima kdo recept za čilije v olju, lp
Uporabniški avatar
Peter
Prispevkov: 704
Pridružen: Ne Jun 09, 2013 2:00 am
Kraj: Lucija

Odgovor Napisal/-a Peter »

Tako sem vlagal jaz:
V kozarce sem zložil čilije in ščepec soli. Kozarce sem zložil v nizek lonec in do 3/4 višine kozarcev nalil vode v lonec(kozarci so v vodi in ne voda pri čilijih). Posebej v drugem loncu sem zavrel 1/3 kisa za vlaganje in 2/3 vode. Z vročo mešanico sem zalil čilije in prižgal pod loncem. Ko je voda v loncu zavrela sem počakal še 2 min. in ugasnil ogenj. S krpo sem jemal vroče kozarce ven in jih takoj zapiral.
To je to.
seba993
Prispevkov: 855
Pridružen: Pe Mar 21, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Jsth ulagam isto kot kumare ali papriko. Za u olje pa uporabiš olčno olje in kakšne bol pekoče čilije. Habaneroti po mojem okusu._________________LP seba993Nazadnje urejal/a seba993 07 Feb 2015 22:26; skupaj popravljeno 1 krat
pika
Prispevkov: 1325
Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a pika »

1 lonček kisa + 3 lončke vode + sol po okusu

Vse skupaj dam v lonec, zraven čilije in segrejem do vretja. Zložim v kozarce, zalijem z vrelo vodo in zaprem. Lahko dodaš kak strok česna, pač po okusu.

Enako vlagam tudi ostalo zelenjavo, z različnimi dodanimi začimbami.
metuljc
Prispevkov: 9417
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Mike, vzemi si čas in preberi teme v rubriki RECEPTI. Prva je, na primer tale: http://forum.gartlc.si/gartlc-about1236.html
seba993
Prispevkov: 855
Pridružen: Pe Mar 21, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a seba993 »

jaz jih nič ne blanširam oz kuham pred ulaganjem. So pol bol čvrsti. Je pa res da potem potrebuješ več kozarcev kar pa v mojem primeru ni probel. Zmešam kis za vlaganje z vodo po okusu. Uporabljam akoholnega od lokalnega pridelovalca. Dodam tudi sov po okusu. Čilijem nabašem v kozarce in jih zalijem z mešanico kisa, vode in soli. Zaprem in dam kuhat._________________LP seba993
Odgovori