Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Vlaganje čilijev

crtj-admin
Site Admin
Prispevkov: 5392
Pridružen: So Okt 26, 2024 7:06 pm

Vlaganje čilijev

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
mike1987
Prispevkov: 22
Pridružen: Ne Feb 01, 2015 1:00 am

Odgovor Napisal/-a mike1987 »

Pozdravljeni!

Letos sem se odločil za gojenje čilijev pa me zanima, če mi kdo lahko da kakšen recept za vložene čilije, lahko pa tudi če ima kdo recept za čilije v olju, lp
Uporabniški avatar
Peter
Prispevkov: 700
Pridružen: Ne Jun 09, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Peter »

Tako sem vlagal jaz:
V kozarce sem zložil čilije in ščepec soli. Kozarce sem zložil v nizek lonec in do 3/4 višine kozarcev nalil vode v lonec(kozarci so v vodi in ne voda pri čilijih). Posebej v drugem loncu sem zavrel 1/3 kisa za vlaganje in 2/3 vode. Z vročo mešanico sem zalil čilije in prižgal pod loncem. Ko je voda v loncu zavrela sem počakal še 2 min. in ugasnil ogenj. S krpo sem jemal vroče kozarce ven in jih takoj zapiral.
To je to.
seba993
Prispevkov: 855
Pridružen: Pe Mar 21, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Jsth ulagam isto kot kumare ali papriko. Za u olje pa uporabiš olčno olje in kakšne bol pekoče čilije. Habaneroti po mojem okusu._________________LP seba993Nazadnje urejal/a seba993 07 Feb 2015 22:26; skupaj popravljeno 1 krat
pika
Prispevkov: 1325
Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a pika »

1 lonček kisa + 3 lončke vode + sol po okusu

Vse skupaj dam v lonec, zraven čilije in segrejem do vretja. Zložim v kozarce, zalijem z vrelo vodo in zaprem. Lahko dodaš kak strok česna, pač po okusu.

Enako vlagam tudi ostalo zelenjavo, z različnimi dodanimi začimbami.
metuljc
Prispevkov: 9399
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Mike, vzemi si čas in preberi teme v rubriki RECEPTI. Prva je, na primer tale: http://forum.gartlc.si/gartlc-about1236.html
seba993
Prispevkov: 855
Pridružen: Pe Mar 21, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a seba993 »

jaz jih nič ne blanširam oz kuham pred ulaganjem. So pol bol čvrsti. Je pa res da potem potrebuješ več kozarcev kar pa v mojem primeru ni probel. Zmešam kis za vlaganje z vodo po okusu. Uporabljam akoholnega od lokalnega pridelovalca. Dodam tudi sov po okusu. Čilijem nabašem v kozarce in jih zalijem z mešanico kisa, vode in soli. Zaprem in dam kuhat._________________LP seba993
Odgovori