Čebula - Allium cepa L.
-
Malo sem pobrskala po internetu o vzgoni salotke. Nekako nisem mogla dojeti kako pridelati seme salotke. In kaj sem nasla? Pozamo okrog 50 sort salotke (ne trdim da je to tocen podatek o stevilu sort ). Nekatere sorte lahko razmnozujemo samo vegetativno, z delitvijo, nekatere sorte pa tvorijo cvet in semena. Te lahko razmnozujemo tudi s semenom.
Kako in kdaj posadimo salotko za seme pa nisem nikjer nasla._________________CARPE DIEM
Kako in kdaj posadimo salotko za seme pa nisem nikjer nasla._________________CARPE DIEM
-
-
- Kraj: Kališovec
- Kontakt:
-
cinija, piantine-sadike so godne za presajanje ko so visoke cca 20 cm in imajo najmanj 3 peresa. debelejše pikiram v zemljo, tenke zavržem. na vrečki piše da se čebula in por seje v marcu direktno v zemljo. takrat uporabiš enak sistem kot v posodi na gosto poseješ na mali površini zemlje in ko izgleda kot gor opisano jo presajaš. potrebno jo je ves čas pleti, zato je sejane v posodi lažje. enako delam s porom. lpvoda
dodano: Cinija, sedaj sem videla da si spraševala po enih drugih 20-tih cm._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)Nazadnje urejal/a voda 17 Feb 2015 14:39; skupaj popravljeno 1 krat
dodano: Cinija, sedaj sem videla da si spraševala po enih drugih 20-tih cm._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)Nazadnje urejal/a voda 17 Feb 2015 14:39; skupaj popravljeno 1 krat
-
-
Figula, da se te male luknjice napolnijo..., a si s tem nikoli nisem belila glave in ko pada ne razsajam. a zdi se mi, da je tvoja opomba na mestu. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
-