Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čebula - Allium cepa L.

Odgovori
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

lepotice!
Šeki

Odgovor Napisal/-a Šeki »

Živjo.

Čebulo sem sejal v multiplošče 8.2. Imel sem jih v hladnem prostoru, so pa tudi lepo vzklile. Nekje pa sem prebral, da ko pokukajo iz zemlje, da se jih lahko brez problema prestavi na svetlo mesto nekje zunaj. Ima kdo izkušnje s tem, ker ne bi rad videl, da mi pomrznejo. Hvala Smile
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

rastline čebule ne zmrznejo, oz. se ob prvi prijaznosti narave odmrznejo in jima nič ne manjka. če ne verjameš jima pozno popodne čez noč postavi obrnjeno plastično kašeto, da jih ne polomiš. čez pa cunjo. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Šeki

Odgovor Napisal/-a Šeki »

hvala za odgovor! potemtakem bojo sadike čebule kar lepo počakale na zunanji južni polici do presaditve na vrt Smile

Lep sončen dan želim vsem!

Šeki
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Voda, bi ta sladka čebula uspevala pri nas?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

Bobolino živio, ne vem, ker nisem probala. nekoč sem žličko semen dala Brbr. mogoče je pri njej bil kakšen rezultat. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
bodika

Odgovor Napisal/-a bodika »

Tudi sama sem se ojunačila in danes nekaj Belokranjke in Ptujske rdeče posejala v cvetlično korito.Tudi nekaj belega in rumenega čebulčka sem potaknila v cvetlična korita.Dala sem jih kar v drvarnico.
Na rezultat bo potrebno pa še malo počakat Wink

Voda hvala za nasvete.
paprika

Odgovor Napisal/-a paprika »

Enako pri men, ko vzklije gredo v rastlinjak.Tudi cebulčke imam v multiploščah jih potem presadim not sadike.
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Paprika, neogrevan rastlinjak? A zmrzuje not? Jaz pa nimam rastlinjaka.

Moje so v takem stanju, a lahko grejo že ven? Vzklile so v multiploščah na sobni temperaturi. A še raje malo počakam, da zrastejo?
Dal bi jih pod velik napušč na južno stran? Naredil bi improviziran tunel s folijo čez za ziher.

voda, vem, da si napisala, da prenesejo mraz, ampak jih prvič gojim in sem popolnoma negotov in mi jih je res škoda! Smile

metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Jaz bi počakala, da se postavijo pokonci in malo ozelenijo, potem bi jih prestavila. (teorija, prakse še nimam).
Odgovori