Kompostiranje z deževniki - kompost deževnikov
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Figula, boš to banjo imela zunaj, na mrazu, ali v kakšni lopi ali kaj podobnega z manj mraza? Sicer zadnje zime niso bile hude, a če bo dolgo hud mraz in ta zemlja v banji zamrzne, se zlepa ne bo odtajala in ne deževniki ne drobnoživke ne bodo nič predelovali._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Ladka s Povelj, Bahnkova
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
Na to sem takoj pomislila ravno zato, ker sama nimam primernega prostora. Dnevni balkon je odprt in prepihan, na kuhinjskem ne morem imeti (premajhen), kakšno vedro, dve, bosta šli v klet - ampak to bo seveda čisto premalo za moje spomladanske potrebe sejanja in sajenja za na balkon. Drugo leto bom imela na balkonu manj loncev in korit - japajade
_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Ladka s Povelj, Bahnkova
-
Kravzlj
Jaz sem razmišljam za deževnike v loncu. Da bi nasadil rastlino, in potem okoli, navrh dodajal odpadke, ki bi jih deževniki jedli, in sprot delali hrano za rastlino. Ideja je, izvedbe še ni.
Jaz jim zelo rad dam bokaširane odpadke. Enkrat sem bokaširal 100l odpadkov. In po parih mesecih sem notri dodal pest črvov. Čez par mesecev sem imel cel sod deževnikov.
LP_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Jaz jim zelo rad dam bokaširane odpadke. Enkrat sem bokaširal 100l odpadkov. In po parih mesecih sem notri dodal pest črvov. Čez par mesecev sem imel cel sod deževnikov.
LP_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
-
zuf
- Kraj: Kališovec
- Kontakt:
-
paprika
Ja jaz od včeraj imam to "tovarno deževnikov"
ki je sestavljena po predalih naredil sem nastilj iz šote,časopisa,zemlje po navodilu.
Danes sem dodal ene dve žlici bokashija saj deževniki najraje predelujejo fermentirane odpadke (tako je rekla prodajalka v Biobrazdi)
u bistvu takšne ki že razpadajo..
saj nimajo zob ki bi frezali cele kile dnevno:)
Je tudi nekaj videjev na you tube.
ki je sestavljena po predalih naredil sem nastilj iz šote,časopisa,zemlje po navodilu.
Danes sem dodal ene dve žlici bokashija saj deževniki najraje predelujejo fermentirane odpadke (tako je rekla prodajalka v Biobrazdi)
u bistvu takšne ki že razpadajo..
saj nimajo zob ki bi frezali cele kile dnevno:)
Je tudi nekaj videjev na you tube.
-
zuf
- Kontakt:
-
zuf
- Kontakt:
| paprika je napisal/a: |
| zuf a nimaš ti svojih deževnikov doma,so produktivni? |
So so, celo leto lani smo jih hranili in spomladi nas čaka žetev cele bane!
| paprika je napisal/a: | ||
Hm,ne vem sem šele začetnik v tem:) Pomoje prvo narediš nastilj iz namočene kokosove šote, kartona, komposta,malo kamene moke, naseliš deževnike pustiš teden tako potem pa dodajaš vsak teden nekaj bokašija.Posoda mora imeti odtekanje, zračenje prav tako pokrov,če boš sama delala posodo. |
lpmami, fermentirani odpadki in nezračen prostor ni ravno dobro okolje za njih. Če bi dala samo fermentirane odpadke in pustila zračno bi še mogoče šlo. Tole s steljo in počasno dodajanje odpadkov je še najbolj ziher, ampak se mi ideja, da bi jih ene par vrgel v odpadke zdi posrečena, saj je tudi kravzlj že pisal o tem...