Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Zimsko sejanje - Winter sowing

Odgovori
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Kako pa se vam zdi uporaben tale

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha

"aparat" za zimsko sejanje ? Wink_________________
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Če je plastenka dovolj prozorna, zakaj pa ne. Že sama razmišljam o malo večji plastenki za zimsko sejanje, ampak moja je bela Confused_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Orhy kaj imaš to za ene plastenke? Izgleda zelo fajn, sploh za semena, ki jih bi rad posejal malo več.
lp cinija_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

orhy, to je v Ameriki tipična plastenka za mleko in se baje zelo dobro obnese. Pri nas je nekaj podobnega kantica od destilirane vode, se mi zdi, da je muha uporabljala.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Kantice od alkoholnega kisa ali destilirane vode se čisto dobro obnesejo, le rezati jih je teže. Pa na vrhu je treba izvrtati več lukenj, ker je originalna premalo za zalivanje.

Sem pa letos pri "Najdražjem sosedu Wink " našla kis v še bolj primernih plastenkah - 3 litrskih, čisto prozornih, debeline kot običajne 1,5 litrske za pijače. Fajn bi bile tudi večje plastenke, v kakršnih kupujemo poleti vodo za taborjenje.

Orhy, tistele tvoje plastenke so super, sploh odpiranje. Razmišljam edino, da pri sistemu, ko zgornjo polovico vstaviš v spodnjo, ob dežju pride več vode v zemljo, ker spolzi nanjo tudi tista ob zunanjem robu? Se pravi, ne smemo pozabiti na zalivanje.
orhy

cinija1, to je primer zimskega sejanja vzet iz interneta. Meni se je zdel zelo praktičen, ker je plastenka nekoliko večja in sploh odpiranje in zračenje je zelo v redu._________________
orhy

zuf je napisal/a:
orhy, to je v Ameriki tipična plastenka za mleko in se baje zelo dobro obnese. Pri nas je nekaj podobnega kantica od destilirane vode, se mi zdi, da je muha uporabljala.

Evo zuf, tole pa ti je dokaz, kako površno berem forum. vrti oči Ti pa si živ kompjutor. Very Happy_________________
orhy

muha je napisal/a:
Orhy, tistele tvoje plastenke so super, sploh odpiranje. Razmišljam edino, da pri sistemu, ko zgornjo polovico vstaviš v spodnjo, ob dežju pride več vode v zemljo, ker spolzi nanjo tudi tista ob zunanjem robu? Se pravi, ne smemo pozabiti na zalivanje.

muha, jaz pa sem že mislila, da sem odkrila nekaj, vam "starim mačkom" nepoznanega. Rolling Eyes
Meni v tistih 1,5 litrskih plastenkah ni ratalo najboljše zato sem jih jeseni vse zmetala v kanto.
Letos nameravam poizkusiti s tem načinom.
Našla sem dve 4 litrski plastenki. Nista čisto popolnoma prozorni, ampak sta še kar in razmišljam, da bi jima napravila "prozorno okno". Sej "probat ni greh" Razz Very Happy_________________
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Orhy, če imaš tiste plastenke od kisa, ali destilirane vode ali podobno, so čisto dovolj prozorne, ne rabiš delati okna.
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Pripravil sem platoje z rudbekijami in slamnikom, da jih nesem ven. Tudi že namočil. Ampak pustil v hiši, češ bom potem, čez pol ure. Potem so prišle razne zadeve, vsaka je hotela biti bolj nujna od druge... Tri cele dni kasneje se že belijo kalčki rudbekij Smile
Odgovori