Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Koruza - Zea mays

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Zakaj tako misliš?
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Kakšna pa je ta koruza? Ali je primerna za uživanje mladih zrn? Iščem namreč koruzo, ki bi bila primerna za tako rabo. Rada bi jo tudi pasterizirala za zimo._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

brbr, dve-tri strani nazaj imaš opisano in poslikano. Okoli mladih zrn ti bo lahko kaj več povedal A-A, jaz nisem poskusila.

paprika: kakšna žlahtnenja? Mar sem dobila napačen vtis, da je to ravno ena od bolj prvobitnih koruz?
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

brbr je napisal/a:
Kakšna pa je ta koruza? Ali je primerna za uživanje mladih zrn? Iščem namreč koruzo, ki bi bila primerna za tako rabo. Rada bi jo tudi pasterizirala za zimo.

Brbr-za pasteriziranje bi, po moje,mogla bit sladka koruza ki meni že tretje leto ne naredi nič.Za uživanje mladih zrn pa je lahko tudi navadna bela koruza(osebno skuham cele storže,tudi pečem na odprtem ognju)in ti jo lako pošljem.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

MUha: Aha, to je ta štirimetrska koruza, ki zelo pozno zori, a ne. Ja, to mi je že predlani dala AA, pa sem toliko časa odlašala s presajanjem sadik na njivo, da je bilo prepozno Embarassed .
Letos sem pa tudi dobila kar precej semen (mislim, da ravno od tebe, Muha, če se ne motim)
Originalnilist: hvala za ponudbo, pri nas gre koruza "v promet" predvsem pasterizirana, tako bom morala probati pridelati sladko koruzo - seme kupiš verjetno v semenarni(?)_________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

brbr, ja tista je Morado. En storž sem poskusila popeči, pa je bilo zrnje (že?) pretrdo, drugega sem skuhala, isti rezultat. Saj užitno je kljub temu bilo, ne pa tako, kot sem navajena od navadne koruze. Letos jo bom sadila samo še kot oporo za fižol Wink .
Tiana

Odgovor Napisal/-a Tiana »

Muha, Morado boš gojila kot oporo za fižol?
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Jaz sem lani gojila Japonica striped maize. Tudi ta je bila pretrda za pečenje, sem pa brala, da je dobra za moko.
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Brbr-u semenarni pod Sladka koruza, boš povedala če ti kaj naredi
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Tiana je napisal/a:
Muha, Morado boš gojila kot oporo za fižol?

Ja, letos samo še namesto fižolovk. Pa ne kar za vse sorte preklarja. Samo za tisti posebni fižol, ki zahteva visoko oporo. Pri meni Morado premalo obrodi, da bi mi kar tako zasedala prostor na vrtu.
Odgovori