Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Nigella sativa - navadna črnika, črna kumina

Harka

Odgovor Napisal/-a Harka »

Sem na internetu med iskanjem informacij, kaj je sploh ta črna kumina, zasledila tudi, da so semena vseh nigell užitna. Tudi, če gre za "okrasne" sorte. Okusa pa verjetno res okrasne sorte ne morejo imeti tako izrazitega.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

mamy je napisal/a:
Par zrnc semen sem dobila nedavno v Idriji - čipkarski dnevi. Na eni stojnici so imeli olje črne kumine... in mi je gospa prijazno podarila par semen. Šele tukaj vidim, da obstajata dve vrsti. Seme je že vzklilo, ko bo zacvetelo, bom videla, kaj imam. Naj dodam še, da je črna kumina zelo zdrava. Na delavnici o zdravilnih zeliščih so imeli tudi zdrave piškote z dodatkom več semen, tudi črne kumine. Predvidevam, da je bilo seme mleto. Bilo je zelo dobro.
Knjigo Ščepec vedenja, ki je omenjena zgoraj, me prav tako mika, ker je precej pohvaljena.
Gringo

Odgovor Napisal/-a Gringo »

Ima kdo za odprodati seme črne kumine ali pa bi menjal za semen paradižnika, čilija oz. melone?

lp
Gringo
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Koliko pa je potrebuješ?

Lansko leto mi je zaradi deževnega poletja ni uspelo pridelati popolnoma nič, tako imam le seme prejšnjega leta.

Moram malce prebrskati koliko ga je sploh ostalo, ti pa sporoči svoje želje.
Gringo

juglans je napisal/a:
Koliko pa je potrebuješ?

Lansko leto mi je zaradi deževnega poletja ni uspelo pridelati popolnoma nič, tako imam le seme prejšnjega leta.

Moram malce prebrskati koliko ga je sploh ostalo, ti pa sporoči svoje želje.

Sporoči.
Sicer rabim nekaj semena da bi posejal v posodo.
Sonceluna

Odgovor Napisal/-a Sonceluna »

Gringo, jaz mam še semena iz 2013, ampak nigelle sative. Kaljivosti nisem preverjala. Če želiš ti jih lahko pošljem.
Gringo

Sonceluna je napisal/a:
Gringo, jaz mam še semena iz 2013, ampak nigelle sative. Kaljivosti nisem preverjala. Če želiš ti jih lahko pošljem.

Sej tudi potrebujem Nigello sativo ali po slovensko Črna kumina. Smile
Sonceluna

Odgovor Napisal/-a Sonceluna »

Pol pa javi naslov, pa ti pošljem če želiš.
Gringo

Poslal. Smile
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Sicer utrinek ni iz vrta, pač pa iz kuhinje. Da imajo semena resnično poprast okus drži kot pribito. Spekla sem prijetno poprast kruh. Črni kumini delata družbo še sezam in lan ter ovseni kosmiči.
Odgovori