Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Galanthus nivalis - navadni mali zvonček

crtj-admin
Site Admin

Galanthus nivalis - navadni mali zvonček

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

OPIS

Najbolj pogosti:

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z brezveznim reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha

Malo posebni:

Iz čveka o kavici 27. 2. 2016

Melona: Tudi jaz nisem pomislila na semena. Ta veliki zvončki se tudi sejejo, mi jim rečemo kronce?

Muha: Ta veliki zvončki - kronce - so veliko delikatnejši glede setve. Rabijo točno prav vlažno zemljo, da vzklijejo. Tam, kjer jim je naravno rastišče, se seveda z veseljem razmnožujejo tudi na ta način, doma je pa bolj kilava. V 15 letih rednega vtikanja zrelih glavic v zemljo, sem pridelala le en boren šopek izven stalne gručice.

Mali zvončki pa tudi radi pominejo čez nekaj let, če jih ne pustimo semeniti . Dve zadnji leti sem semena pobirala za sosedovo punčko, ker si jih je želela nasejati doma. Rezultat: nobenih osamelcev več na travniku, samo nekaj šopkov pa še tisti so bolj skromni, kot sem jih bila navajena.

Običajno pa počakam s prvo košnjo do takrat, ko stebelca s semensko glavico ležejo na tla. Takrat potrgam večino glavic v šopih in jih po košnji naključno kar cele potikam v zemljo po celem travničku. Samo toliko globoko, da so nekako v nivoju zemlje. Potem jih že dež in delo na travničku primerno zasujeta.
Nazadnje urejal/a muha 27 Dec 2018 15:23; skupaj popravljeno 4 krat
Mirosa

Odgovor Napisal/-a Mirosa »

Na dvorišču so zacveteli prvi zvončki:
robert

Odgovor Napisal/-a robert »

originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Originalnilist, večina na tvoji sliki je velikih zvončkov, kronic, le na prvi desno so mali zvončki. Saj veš, kajne?
Malo pobrskaj, je kar nekaj zanimivih reči Matjaž napisal o malih in velikih zvončkih. Prav pobožajo dušo, tile njegovi zapisi. Cvetlične zgodbe.
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Sem tela pokazat kako lepo cvetijo,pozabila pa sem da je naslov mali zvonček,sorry Embarassed
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

cinija1 je napisal/a:

Galanthus nivalis Flore Pleno
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Zvončki so zacveteli.