Malina - Rubus idaeus
-
-
-
kate je napisal/a: |
Ja, da se. ![]() |
Malo več informacij bi rabil.
izbet je napisal/a: |
Za kakršnekoli potaknjence ali kakšno drugo vrsto razmnoževanja, si za LETOS prepozen. Če nočeš prijatlu razrit po vrtu, obstaja možnost PULJENJA. Preprosto, letošnje poganjke v fazi mirovanja samo izpuli iz zemlje. Na vsaki rastlini ostane sigurno kaj korenin.... |
Ja sj nisem rekel da sadike potrebujem letos. Pol se bojo potaknjenci prijeli? Čenebo šlo drugače jih bom pa par probal populit._________________LP seba993
-
-
Cez par dni bom posadil 4/5 sadik malin in zanje pripravljam gredico. Površina zemlje je 2 m^2.
Zanima me, kakšno zemljo/gnojila naj uporabim?
Na voljo imam:
1.) Lasten kompost (humus) -> (listje, trava, kuhinjski ostanki, etc.)
2.) Hlevski gnoj (kravji, dokaj dobro preparel)
3.) Agrolit N-P-K 6-18-28 + Bor
4.) Smrekovo žaganje
5.) Vrtno zemljo
Sprva sem imel namen s strani nametati hlevski gnoj in na sredino namešati kompost + N-P-K + žagovino za zračenje. Vse skupaj bi prekril z borovim lubjem.
Ampak sem pri prebiranju na internetu zasledil da naj ne bi maline dobro prenašale prevelikih odmerkov hranilnih snovi.
Kaj torej predlagate?
Hvala za nasvete!
Zanima me, kakšno zemljo/gnojila naj uporabim?
Na voljo imam:
1.) Lasten kompost (humus) -> (listje, trava, kuhinjski ostanki, etc.)
2.) Hlevski gnoj (kravji, dokaj dobro preparel)
3.) Agrolit N-P-K 6-18-28 + Bor
4.) Smrekovo žaganje
5.) Vrtno zemljo
Sprva sem imel namen s strani nametati hlevski gnoj in na sredino namešati kompost + N-P-K + žagovino za zračenje. Vse skupaj bi prekril z borovim lubjem.
Ampak sem pri prebiranju na internetu zasledil da naj ne bi maline dobro prenašale prevelikih odmerkov hranilnih snovi.
Kaj torej predlagate?
Hvala za nasvete!