Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Bio-encim
Takole se v 5lit plastenki od vode "dunstajo" pomarančni odpadki. Od ožetih pomaranč sem odstranil notranji del in zmlel z vodo in sladkorjem v mikserju, nalil v plastenko in vse skupaj postavil v špajzo. Skupaj je ostankov od ožemanja okrog 27 pomaranč.
Sem pa namočil v staro, odležano vsaj 6 mesecev, tekočino iz organka dve zarjaveli železi in moram reči, da po enem dnevu ni neke očitne razlike, tako kot je videti pri tistem zarjavelem likalniku. Bom počakal, največ ne teden, če bo kakšna konkretna razlika.
O, kako osvežujoče, da ima znanost trdno stališče .
Še tukaj čakamo kaj pravi znanost tukaj: http://forum.gartlc.si/gartlc-about368-120.html
Še tukaj čakamo kaj pravi znanost tukaj: http://forum.gartlc.si/gartlc-about368-120.html
figula je napisal/a: |
rukola, si dal še kaj zraven - so samo pomarančni odpadki? To bodo zelo eno-vrstni encimi?? |
samo pomaranče
rukola je napisal/a: |
Sem pa namočil v staro, odležano vsaj 6 mesecev, tekočino iz organka dve zarjaveli železi .... |
Takole izgleda po 1 tednu namočeno v odležani tekočini organka
prej in potem
se lepo vidi, do kje je bil namočen
Bioencim Organko je res lepo opravil svoje delo.Nazadnje urejal/a rukola 18 Mar 2015 10:07; skupaj popravljeno 1 krat