Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Čebula - Allium cepa L.
Za čebulčke sta dve varianti. Ali zdaj, da naredijo veliko korenin do toplejših dni in posledično debelo čebulo. Vendar je za to čebulo velika nevarnost, da jo napade ćemulna muha.
Druga možnost pa je, da čebulček sadimo konec aprila. Tako se izognemo čebulni muhi, hkrati pa ne moremo računati na pridelek debele čebule, ker bo pozno sejan čebulček naredil premalo korenin. Jaz sem najmanjše čebulčke posadila v platoje, kjer bodo rastli dokler ne bodo korenine prerastle zemlje. Potem jih bom presadila na gredo. Večje čebulčke pa bom sadila v naslednih dneh primernih za korenino._________________naredimo svet lepši
Druga možnost pa je, da čebulček sadimo konec aprila. Tako se izognemo čebulni muhi, hkrati pa ne moremo računati na pridelek debele čebule, ker bo pozno sejan čebulček naredil premalo korenin. Jaz sem najmanjše čebulčke posadila v platoje, kjer bodo rastli dokler ne bodo korenine prerastle zemlje. Potem jih bom presadila na gredo. Večje čebulčke pa bom sadila v naslednih dneh primernih za korenino._________________naredimo svet lepši
pozdrav, vesela varka, da kasneje ni čebulne muhe. ima ona finte. še enkrat naletava junija ali julija tako, da...lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
včeraj sem posejala belo majsko čebulo (Srebrnjak majski, Bianca di maggio-okrogla) med živahno eksotično vijoličen korenček. čebulo lahko sejemo v toplo gredo v II., na prosto (ko je +1o) III. in VII.-IX. v hladnejših krajih ga čez zimo pokrijemo. dozori od IV.-VII. sejen maja ni primeren za skladiščenje (enako kot česen ne).
še navadno čebulo "Allium cepa" (klasična) katero se seje na prosto III.-IV. ko lišče odmre je goden za uporabo to je nekje VIII.-IX. dober za skladiščenje. vmes sem posijala močno rumeno korenje "June du doubs", pozna sorta. piše, da je koren velik do 30cm. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
še navadno čebulo "Allium cepa" (klasična) katero se seje na prosto III.-IV. ko lišče odmre je goden za uporabo to je nekje VIII.-IX. dober za skladiščenje. vmes sem posijala močno rumeno korenje "June du doubs", pozna sorta. piše, da je koren velik do 30cm. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
brbr, midva z možem sva že posadila čebulček in sicer holandsko in sturon vsake 25 kg pa šalotka je na njivi tudi že vsajena, v torek je imela že cca 5 cm dolge korenine ko sem jo kontrolirala. Doma bom šalotko tudi malo za rezervo, ker na njivi ni preverjeno če bo ratala. Mam eno domačo, ki jo tašča že vsa leta goji pa ne bi rada ostala brez semena._________________lp
Lera
http://lera.moj-album.com
Lera
http://lera.moj-album.com