Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paeonia - potonika - zelnata trajnica
Intersekcijski hibrid ali 'itoh potonika' je videti,kot lesena potonika,goji pa se kot zelnata potonika,kar pomeni da se razmnožuje z gomolji.
Če jo takoj po cvetenju porežemo in bogato pognojimo,je velika možnost pocvitanja,da še enkrat zacveti.
V jeseni jo porežemo do višine 10 cm nad tlemi,spomladi pa ponovno razvije liste.
Če jo takoj po cvetenju porežemo in bogato pognojimo,je velika možnost pocvitanja,da še enkrat zacveti.
V jeseni jo porežemo do višine 10 cm nad tlemi,spomladi pa ponovno razvije liste.
Obema hvala.
Res so videti lepe,imam namen, da si privoščim kakšno. Zanima me, ali kaj dalj časa cvetijo kot lesnate, ali se stebla pod težo cvetov zelo povešajo? Kaj pa zelenje, ali ostane lepo ali hitro porjavi?
Gledam cene po spletu, pa bi rada vedela, ali so vredne tega denarja.
Ali jih morda pri nas kdo goji oz. prodaja?
Kakšno gnojilo pa imajo rade, ali je kompost v redu?
Res so videti lepe,imam namen, da si privoščim kakšno. Zanima me, ali kaj dalj časa cvetijo kot lesnate, ali se stebla pod težo cvetov zelo povešajo? Kaj pa zelenje, ali ostane lepo ali hitro porjavi?
Gledam cene po spletu, pa bi rada vedela, ali so vredne tega denarja.
Ali jih morda pri nas kdo goji oz. prodaja?
Kakšno gnojilo pa imajo rade, ali je kompost v redu?
NOVALIS je napisal/a: |
Ali jih morda pri nas kdo goji oz. prodaja? |
Peter Mejak iz Kopra jih preverjeno goji. Obišči njegov vrt, ne bo ti žal. Njegove potonke postopoma cvetijo ves april in maj. Ima pa še irise in še kaj.
Zdaj ste me pa res že prepričali - kar bo, pa bo. Se bom odločila za tiste intersekcijske, morda mi celo uspe, da jih potem razdelim (verjetno po nekaj letih rasti).
Lesnata pri meni je že kar visoka, moti me le to, da je spodaj gola in ima listje samo po vrhu. Ali bi jo morala morda bolj obrezovati. Spomladi ji namreč izrežem samo, kar je suhega.
Garden-ja, pri tebi so bolj lepo obraščene.
Lesnata pri meni je že kar visoka, moti me le to, da je spodaj gola in ima listje samo po vrhu. Ali bi jo morala morda bolj obrezovati. Spomladi ji namreč izrežem samo, kar je suhega.
Garden-ja, pri tebi so bolj lepo obraščene.