Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Protitočne konstrukcije

Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Težko je reči. Toča se lahko nekaterih krajev izogiba vrsto let. Tudi to, da potolče pri sosedih, pri tebi pa ne, je lahko naraven pojav. Če jo pa v resnici odganja, ti lahko samo čestitam!
zoyba

Odgovor Napisal/-a zoyba »

Muha se popolnoma strinjam, lahko je popolnoma naravni pojav, da toče že vrsto let ni bilo. Preventivno vsako leto pokrijem rastlinjak iz lexana z protitočno mrežo (dvojna preventiva Smile ). Je pa na netu kar precej napisanega o tem. Verjeti napisanemu Question , mislim,da so najboljše lastne izkušnje !?_________________Robert
Kravzlj

Odgovor Napisal/-a Kravzlj »

Zato ker prekriješ ni toče. Ko boš eno leto pustil neprekrito, takrat pa bo toče ,)_________________" Vitez ki bije bitko z jedrsko bombo! "
Uporabniški avatar
Peter

Odgovor Napisal/-a Peter »

Če v google slike vtipkaš frazo proti točna mreža v italijanščini ali angleščini, dobiš kar nekaj slik za ideje.
Italijansko:
rete antigrandine- Protitočna mreža
rete antigrandine per orto- Protitočna mreža za vrt
Angleško:
anti hail net - Proti točna mreža

Samo zanimivost, je pa samogradnja kar zahtevna pa verjetno ne najbolj primerna za močne vetrove:
Meni je všeč odpiranje v obliki jadra, sistem kot ga imajo na barkah za navijalna jadra. Za kvadratno obliko potrebuješ 4 fiksne stebre. Zgleda pa tako:

Mislim, da je slika jasna. Na sredini je cev, ki se vrti na zajli. Potrebno je izdelat sistem za navijanje in nekaj škripčevja, da lahko z potegom ene vrvi razpneš oba krajca hkrati.
Seveda so tej sistemi bolj primerni za senčila. Za več slik takega sistema klikni v google slike: "Tende da sole a vela"
Irena

Odgovor Napisal/-a Irena »

Peter hvala.

Irena
Irena

No, za letos sva takole rešila

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Prav lično izgleda, upam, da si zadovoljna..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Sem videla v živo, je lično, predvsem pa odlično deluje proti toči Very Happy_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Irena

Ivčk, hvala. Zaenkrat srn ni, toča ostane na mreži, odprto imam malo z notranje strani. Na jesen pa še tam zaprem.
Ja sem zadovoljna.

Irena
Irena

Marijav,
profilni koli se obnesejo. Jerca, tudi jaz jih imam letos.

Irena
Odgovori